7 Οκτ 2024

«SUNDAY TEA with MOZART» Ένα Κυριακάτικο απόγευμα όπερας με αποσπάσματα από τις αριστουργηματικές όπερες του Μότσαρτ «Οι Γάμοι του Φίγκαρο» & «Ντον Τζιοβάννι»


Στο THEATRE OF THE NO - Πρεμιέρα: Κυριακή 13 Οκτωβρίου

Το THEATRE OF THE NO, το πρώτο ...αγγλόφωνο θέατρο της Αθήνας, παρουσιάζει το «SUNDAY TEA WITH MOZARΤ» ένα ρεσιτάλ αφιερωμένο σε δύο από τα αριστουργήματα του Μότσαρτ: «Οι Γάμοι του Φίγκαρο» και «Ντον Τζιοβάννι». Η πρεμιέρα θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 13 Οκτωβρίου στις 17.00, για οκτώ μόνο παραστάσεις, στο πλαίσιο του καινοτόμου προγράμματος «NO OPERA» του θεάτρου

Τρεις ταλαντούχοι λυρικοί τραγουδιστές και ένας πιανίστας, προσκαλούν το κοινό σε ένα συναρπαστικό μουσικό ταξίδι στον μαγευτικό κόσμο του Μότσαρτ, ζωντανεύοντας δύο από τα πιο τολμηρά και προκλητικά του έργα. Οι δύο όπερες, οι οποίες όταν πρωτοπαρουσιάστηκαν αναστάτωσαν την κοινωνία της εποχής τους και αμφισβήτησαν τα καθιερωμένα κοινωνικά πρότυπα, θα παρουσιαστούν με ερμηνείες που συνδυάζουν με πάθος, χιούμορ και μοναδική εκφραστικότητα το λιμπρέτο του Λορέντσο ντα Πόντε.

(Ειδική Προσφορά: 20 Εισιτήρια στα 5€ διαθέσιμα στο ταμείο. Άφιξη μέχρι τις 16:00)



ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΟΠΕΡΕΣ

«Οι Γάμοι του Φίγκαρο», βασίζονται στο προκλητικό έργο του Μπωμαρσαί, το οποίο είχε απαγορευτεί λόγω των τολμηρών θεμάτων του, περί «ανηθικότητας» και της «επαναστατικής» του φύσης. Με χιούμορ και ευφυΐα, η όπερα καταφέρνει να φωτίσει την πάλη των τάξεων, προκαλώντας την αυστηρή ιεραρχία της εποχής.

Το «Ντον Τζιοβάννι», συχνά θεωρούμενο ως το αριστούργημα του Μότσαρτ, σόκαρε το κοινό με την τολμηρή απεικόνιση ενός άνδρα που αρνείται να μετανοήσει, οδηγούμενος στην τραγική του πτώση. Η εξερεύνηση της ηθικής σύγκρουσης σε αυτή την όπερα άφησε ανεξίτηλο αποτύπωμα τόσο στους κριτικούς όσο και στο κοινό.

Συζήτηση Q & A: Μετά το τέλος της παράστασης, οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε μια συζήτηση με τους καλλιτέχνες και να μάθουν περισσότερα για τη μουσική ιδιοφυΐα του Μότσαρτ μέσα από μια διαδραστική και χαλαρή συνάντηση.


Πληροφορίες:

Ερμηνεύουν: Νικολέτα Κουτσαμάνη, Γιώργος Χουσάκος, Hlín Leifsdóttir

Πιάνο: Νίκος Παρασκάκης


Συντελεστές:

Φωτογραφίες: Νίκος Παγκωνάκης

Υπεύθυνη Επικοινωνίας: Ελευθερία Σακαρέλη

Παραγωγή: FAIL BETTER PRODUCTIONS NON-PROFIT


Ημ/νιες παραστάσεων:

Κάθε Κυριακή από 13 Οκτωβρίου εως 1 Δεκεμβρίου στις 17.00

Εισιτήρια: 10€

Προπώληση: https://www.more.com/music/no-mozart/


THEATRE OF THE NO: Κων/νου Παλαιολόγου 3, Αθήνα

(Απέναντι από το Νέο Δημαρχείο στην Λιοσίων)

Τηλέφωνο: 6946851001

Website: https://www.facebook.com/TheatreoftheNO

Instagram: https://www.instagram.com/theatreoftheno/

Facebook: https://theatreoftheno.com/contact-us/


Λίγα λόγια για το ΤΗΕΑΤRE OF THE NO:

Το πρώτο αγγλόφωνο θέατρο της Αθήνας, το οποίο άνοιξε τις πόρτες του στις 18 Απριλίου 2024 με το έργο του Σάμιουελ Μπέκετ «Περιμένοντας τον Γκοντό», και στοχεύει να καθιερωθεί ως ένας τόπος συνάντησης, που θα προάγει την καλλιτεχνική καινοτομία, τις πολιτιστικές ανταλλαγές και τον διάλογο εντός της τοπικής και παγκόσμιας κοινότητας. Με ένα ποικίλο ρεπερτόριο κλασικών και σύγχρονων έργων, ποίησης, πειραματικού θεάτρου και μουσικής, επιδιώκει να προκαλέσει και να εμπνεύσει το κοινό δημιουργώντας μεταμορφωτικές εμπειρίες.



Για την σεζόν 2024-2025 το θέατρο θα παρουσιάσει πέντε όπερες, αναδεικνύοντας νέους και ανερχόμενους συνθέτες όπερας και επιθυμώντας παράλληλα να φέρει το νεανικό κοινό σε επαφή με αυτήν την υπέροχη μορφή τέχνης.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο