Pages

17 Μαρ 2021

ΓΥΝΑΙΚΑ LOSER - Πονεμένες Ιστορίες της Βίλης Σωτηροπούλου - Παράταση on demand παραστάσεων


Η πορεία της σύγχρονης γυναίκας από την εφηβεία στην ενηλικίωση, από τις φιλελεύθερες του ’80 στις μοναχικές ...καριερίστες του 2000, από τις μεσαίες επιτυχημένες του 2008 στις απελπισμένες του 2019, η θεατρική παράσταση «ΓΥΝΑΙΚΑ LOSER - πονεμένες ιστορίες» της Βίλης Σωτηροπούλου παρατείνει τις επιτυχημένες παραστάσεις της έως και τη Δευτέρα 5 Απριλίου 2021. Μια πότε γλυκιά, πότε πικρή, πότε αστεία και πότε δραματική Κομεντί καθημερινά on demand από το viva.gr.

 

Οι γυναίκες του έργου μοιράζονται τις ιστορίες τους (οι τέσσερις ηθοποιοί παίζουν και τους ανδρικούς ρόλους) διατρέχοντας τρείς δεκαετίες και πολλά θέματα. Ο έρωτας, το σεξ, η φιλία, η ψυχανάλυση, η μοναξιά, η καριέρα, η ανεργία, η κλιμακτήριος, η άνοδος και η πτώση της μεσαίας τάξης, όλα επί τάπητος.

Και φυσικά οι γυναίκες δεν είναι μόνες τους. Oι άνδρες, είτε μαζί είτε χώρια, βρίσκονται εκεί στο ίδιο ταξίδι, άλλοτε με γέλιο κι άλλοτε με κλάμα, σε μια διαδρομή προς τη Γνώση.

Γραμμένη το 2000 από τη Βίλη Σωτηροπούλου, η «Γυναίκα Loser» ακολούθησε μία επιτυχημένη πορεία με αποτέλεσμα την επανάληψή της σε διάφορες θεατρικές σκηνές αποσπώντας το χειροκρότημα του κοινού. Την άνοιξη του 2014 η «Γυναίκα loser» με τις ΠΟΝΕΜΕΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ της (‘‘ας ανακεφαλαιώσω’’, ‘‘ανδροδιώχτρα καριέρας’’ και ‘‘το χρυσόψαρο μέσα στη γυάλα’’), παρουσιάστηκε σε πολλούς εναλλακτικούς χώρους, ενώ τη σεζόν 2015-2016 παρουσιάστηκε στο Θέατρο Κάτω από τη Γέφυρα.


Στην online εκδοχή της παράστασης (2021) παρουσιάζονται δύο ιστορίες:

Ιστορία πρώτη: ‘‘Ας ανακεφαλαιώσω’’ ή ‘‘Οι φίλες μου οι φιλελεύθερες’’

Ιστορία δεύτερη: ‘‘H ανδροδιώχτρα καριέρας’’

Στην παράσταση ακούγονται τρία μουσικά θέματα από την πρωτότυπη μουσική που έγραψε για την ‘‘Γυναίκα loser’’ ο Χρήστος Θηβαίος το 2000, καθώς και δύο ακόμα του Δημήτρη Λαλούμη.


ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΚΡΙΤΙΚΩΝ:

«Απολαυστική βιντεοσκόπηση μιας παράστασης με μακρά σκηνική διαδρομή […]οι τέσσερις αυτές Κυρίες κατάφεραν να σπάσουν το φράγμα της διαδικτυακής αποστασιοποίησης και να μας κάνουν να γελάσουμε, ακόμα και να συμμετέχουμε στα ερωτικά ταχυδράματά τους…». Κωνσταντίνος Μπούρας, grafei.wordpress.com (2021)


«… Στην καλύτερη παράδοση της παλιάς, καλής ‘’Ελεύθερης σκηνής’’ […] Τόσο άμεσο, τόσο καίριο κείμενο […] καιρό είχα να χαρώ [..] Μία πολύ καλή στιγμή του σύγχρονου ελληνικού θεάτρου…». Γιώργος Σαρηγιάννης, Εφημερίδα «Τα Νέα» (2000)


«…Στο μικρόκοσμο της Βίλης Σωτηροπούλου τα πρόσωπα αναπτύσσουν […] τις ενδόμυχες σκέψεις εκθέτοντας τα βιώματα και τα όνειρά τους […] Ένας πλούσιος σε συναισθήματα κόσμος, παράγοντας σύστημα ευαισθησίας χωρίς να αισθηματολογεί μετ' ευτελείας…». Νεκτάριος-Γεώργιος Κωνσταντινίδης, Εφημερίδα «Ελεύθερος» (2008)


«…[Το έργο] μάς αφορά όλους αφού έχουμε γίνει μάρτυρες της αναβίωσης σεξιστικών φαλλοκρατικών στερεοτύπων που φαίνονταν εξαφανισμένα […] είναι καλογραμμένο, ισορροπεί μεταξύ κωμωδίας και δράματος, όπως συμβαίνει στις πιο αξιόλογες κωμωδίες σε όλη την ιστορία του θεάτρου». Σπύρος Πετρίτης, Εφημερίδα «Η Εποχή» (2014)


ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Κείμενο – Σκηνοθεσία : Βίλη Σωτηροπούλου

Ηθοποιοί : Κατερίνα Γιωτάκη, Χαρά Κονταξάκη, Aννα Μακρή, Βίλη Σωτηροπούλου

Μουσική : Χρήστος Θηβαίος, Δημήτρης Λαλούμης

Σκηνογραφία : Oι LOSERS

Κινηματογραφική Σκηνοθεσία, Μοντάζ : Kυρηναίος Παπαδημάτος

Οπερατέρ : Γιώργος Δανόπουλος, Ακριβή Κόλλια

Colourist : Ντίνος Βαμβακούσης

Ηχοληψία: Δημήτρης Κατσαρός

Γραφιστική επιμέλεια : epopsis.eu

Παραγωγή : Θεατρική Ομάδα Μπουφάνοι

Με την υποστήριξη του Δήμου Αλίμου



INFO

Παραστάσεις έως 5 Απριλίου 2021

Εισιτήρια: 6 ευρώ

Διάρκεια: 65 λεπτά

Σύνδεσμος για την παρακολούθηση on demand:

https://www.viva.gr/tickets/theater/streaming/gynaika-loser/