Γνωρίσαμε την Mατίλντα για πρώτη φορά, το 1998: το χαρισματικό κορίτσι που αγαπήθηκε από μικρούς και μεγάλους...
, μας υπενθυμίζει πάντα ότι «το να είσαι διαφορετικός από τους άλλους, είναι η δύναμή σου».
, μας υπενθυμίζει πάντα ότι «το να είσαι διαφορετικός από τους άλλους, είναι η δύναμή σου».
Η Ματίλντα -την οποία στην κινηματογραφική μεταφορά του βιβλίου του Roald Dahl υποδυόταν η Mara Wilson- ήταν ένα παιδί που βίωσε το ρατσισμό και είδε τα χαρισματικά του ταλέντα να γίνονται βορά στο χαμηλό πνευματικό επίπεδο της οικογένειάς του.
Το σχολικό περιβάλλον είχε μια ευλογία και μια κατάρα για την Ματίλντα: μια δασκάλα που την υπεραγαπούσε και μια διευθύντρια που της δυσκόλευε τη ζωή.
«Matilda the Musical»: Η θεατρική μεταφορά του ομότιτλου βιβλίου του Roald Dahl ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα στη σκηνή του θεάτρου Ακροπόλ. Το έργο έκανε πρεμιέρα και αξίζει να σταθούμε σε μια δυνατή ερμηνεία ενός εκ των πρωταγωνιστών της. Αυτή του Βλαδίμηρου Κυριακίδη που υποδύεται την αυστηρή διευθύντρια του σχολείου όπου φοιτά η Ματίλντα.
Ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης δίνει ρεσιτάλ επί σκηνής. Η μεταμόρφωσή του για τις ανάγκες του ρόλου τον καθιστά σχεδόν μη...αναγνωρίσιμο!
Θυμηθείτε την διευθύντρια στην ταινία:
«Eίμαι χαρούμενος που βρίσκομαι σε αυτή την παράσταση. Πριν μου γίνει η πρόταση, είχα ήδη καταλήξει στο θέατρο «Ζίνα», για το καινούριο έργο που θα ανέβαζα. Είχα αρχίσει να σχηματίζω θίασο. Οταν είδα την Αgatha Trunchbull στο You Tube, είπα αυτομάτως «Ωπα, θα πάω από αυτή την πλευρά, άσχετα αν δεν έχω ξανακάνει ποτέ μιούζικαλ». Ομολογώ, ότι απαίτησα από την Θέμιδα (σσ. Μαρσέλλου) στην αρχή να ακούσω τα τραγούδια, για να μου δώσει λίγο χρόνο για να απαντήσω αν θα μπορούσα να τα πω. Κατάλαβα ότι μπορώ να τα πω τα τραγούδια, αλλά δεν είχα καταλάβει πόση δουλειά χρειαζόταν μετά. Αυτή είναι η ευτυχία να βρίσκομαι σε αυτό το χώρο, σε αυτό το θέατρο και στο συγκεκριμένο μιούζικαλ. Να δουλεύω νυχθημερόν. Αυτή η πειθαρχία είναι που θα με κάνει καλύτερο. (...) Πιστεύω ότι το γενικό αποτέλεσμα θα είναι μαγικό. Πιστέψτε με, αυτή η παράσταση, «Η Ματίλντα», εκτός από το μήνυμα που έχει να δώσει, -το οποίο είναι προσωπική μου εκτίμηση, αλλά νομίζω θα το ασπαστούν και οι περισσότεροι-, καταδικάζει κάθε ρατσισμό. Εδώ το πολύ έξυπνο που κάνει ο συγγραφέας, είναι ότι βλέπουμε τον ρατσισμό σε ένα πανέξυπνο και χαρισματικό πλάσμα, την Ματίλντα. Αυτά, καμιά φορά, είναι τα λάθη που κάνουν οι γονείς μέσα στο σπίτι. Δεν αναγνωρίζουν ότι το παιδί τους είναι χαρισματικό. Το θεωρούν προβληματικό. Γι’αυτό και το στέλνουν σε ένα πολύ αυστηρό σχολείο για να το στηλιτεύσουν για κάποιο λόγο και να γλιτώσουν από την έγνοια, γιατί προφανώς στο φτωχό τους μυαλό δεν φτάνει για να ξέρουν πώς θα διαχειριστούν ένα χαρισματικό παιδί. Επίσης, το μαγικό που συμβαίνει μέσα, είναι ότι αυτό το χαρισματικό παιδί βλέπει το μέλλον και μπορεί με το μυαλό του να κινήσει πράγματα. Μπορεί με το μυαλό του να δει το παρελθόν και να εξιστορήσει ιστορία που μετά αποδεικνύεται ότι είναι μια πραγματικότητα που έχει συμβεί....» ήταν μερικά από τα λόγια που μοιράστηκε με τους δημοσιογράφους ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης στη συνέντευξη τύπου της παράστασης, πριν από λίγες ημέρες.