Η ανακάλυψη των αρχαιολόγων αναμένεται να σημάνει την έναρξη περαιτέρω ερευνών με ...
σκοπό την κατανόηση της ζωής και των συνηθειών των ανθρώπων εκείνης της εποχής.
σκοπό την κατανόηση της ζωής και των συνηθειών των ανθρώπων εκείνης της εποχής.
Διεθνής ομάδα ερευνητών ανακοίνωσε ότι ανακάλυψε επτά μαλακά σφυριά τα οποία θεωρούνται τα πιο πρώιμα οστέινα εργαλεία στην Κίνα ηλικίας 115.000 χρόνων.
Τα οστέινα εργαλεία, έξι από τα οποία είναι φτιαγμένα από μακριά μέλη φυτοφάγων ζώων και ένα είναι φτιαγμένο από κέρατο ελαφιού, ανακαλύφθηκαν σε μία περιοχή με παλαιολιθικά ερείπια στην πόλη Σουσάνγκ της κεντρικής επαρχίας Χενάν.
Πριν από τη νέα αυτή ανακάλυψη η οποία δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό PLOS ONE, τα παλαιότερα οστέινα εργαλεία στην Κίνα, ηλικίας 35.000, είχαν ανακαλυφθεί στην επαρχία Γκουϊτζόου.
Όπως εκτιμούν οι επιστήμονες, τα μαλακά σφυριά χρησιμοποιούνταν κυρίως για την κατασκευή και λείανση πέτρινων εργαλείων.
Οι αρχαιολόγοι στην Κίνα εδώ και καιρό αναρωτιούνται για το πότε άρχισαν οι αρχαίοι πρόγονοί τους να χρησιμοποιούν τα οστά καθώς και εάν έφτιαχναν πέτρινα εργαλεία.
Το τελευταίο εύρημα απέδειξε ότι η χρήση των πέτρινων εργαλείων εμφανίσθηκε στην Κίνα πριν από τουλάχιστον 115.000 χρόνια και ότι οι πρωτόγονοι εκείνης της περιόδου είχαν αναπτυγμένη σκέψη.