Το Μουσείο Φρυσίρα θέλοντας να ευχαριστήσει το κοινό που το υπόστηρίζει αυτά τα χρόνια, καθιερώνει «Ημέρα ελεύθερης εισόδου». ...
Κάθε μήνα, την τελευταία Κυριακή, το κοινό μπορεί να επισκέπτεται χωρίς εισιτήριο το μουσείο.
Αυτή την εποχή το μουσείο παρουσιάζει την έκθεση «Νέοι Ορίζοντες ΙΙ: Το απρόβλεπτο των ιδεών».
Το Μουσείο Φρυσίρα, με την τριλογία «Νέοι Ορίζοντες», συνεχίζει να αναδεικνύει σύγχρονες εικαστικές τάσεις και να προτείνει ιδιαίτερους καλλιτέχνες, μέσα από τις συλλογές του.
Σε αυτη τη δεύτερη ενότητα, παρουσιάζονται εκφάνσεις οραμάτων και ιδεών όπως αποτυπώθηκαν από 21 ζωγράφους.
Ο καθένας από αυτούς υφαίνει με τον δικό του τρόπο μοναδικούς κόσμους, άλλοτε ονειροπολώντας και άλλοτε με επιστημονικά εργαλεία, δημιουργώντας έτσι εικόνες που μπορεί να εκπλήξουν τον θεατή ή ακόμα και τον ίδιο τον καλλιτέχνη.
Συμμετέχοντες καλλιτέχνες: Agnes Baillon, Beata Bigaj, Christopher Le Brun, Vincent Corpet, Biliana Djurdjevic, Frederic Leglise, Mohamed Lekleti, Gilles Marrey, Leopold Rabus, Uta Siebert, Attila Szcucs, Djamel Tatah, Grzegorz Wnek, Χρύσα Βαλσαμάκη, Aπόστολος Γεωργίου, Αφροδίτη Κροντήρη, Μιχάλης Μανουσάκης, Tάσος Μαντζαβίνος, Σπύρος Προκοπίου, Εδουάρδος Σακαγιάν, Έλενα Τσιγαρίδου.
Ξεκινώντας από αυτόν το μήνα, την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου, η είσοδος στο Μουσείο θα είναι δωρεάν.
Ενα κτήριο του Τσίλερ
Το Μουσείο Φρυσίρα στεγάζεται σε δύο νεοκλασικά κτήρια στην Πλάκα.
Το ένα βρίσκεται στην οδό Μονής Αστερίου 3 και είναι από τα πρώτα νεοκλασικά της Αθήνας. Κτίστηκε το 1860, το 1998-99 αποκαταστάθηκε στην αρχική του μορφή από την οικογένεια Φρυσίρα. Διατηρεί βασικά χαρακτηριστικά της εποχής, όπως η εσωτερική του αυλή και οι αθηναϊκές τζαμαρίες. Αποτελείται από 5 ορόφους και η εσωτερική του αυλή καλύπτεται από γυάλινο στέγαστρο, την αρχιτεκτονική του οποίου επιμελήθηκε ο Αλέξανδρος Τομπάζης.
Το κτήριο της οδού Μονής Αστερίου 7 εγκαινιάστηκε το 1904.
Αρχιτέκτονας του κτηρίου είναι ο Έρνεστ Τσίλερ. Πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα νεοκλασικά της Αθήνας, με στοιχεία ιωνικού ρυθμού. Έχει χαρακτηριστεί ως νεότερο μνημείο.
Αποκαταστάθηκε πλήρως από την οικογένεια Φρυσίρα το 1999-2000.