Το 29χρονο μοντέλο Λόρεν Γουάσερ που το 2012 είχε χάσει το δεξί της πόδι μετά από τοξικό σοκ από...
χρήση ταμπόν, υποβλήθηκε σε ακρωτηριασμό και του αριστερού της ποδιού εξαιτίας του χρόνιου συνδρόμου από το οποίο πάσχει.
χρήση ταμπόν, υποβλήθηκε σε ακρωτηριασμό και του αριστερού της ποδιού εξαιτίας του χρόνιου συνδρόμου από το οποίο πάσχει.
Μετά τον δεύτερο ακρωτηριασμό της, η Γουάσερ ανέβασε μία φωτογραφία μαζί με την παρολυμπιονίκη στο σνόουμπορντ Έιμι Πάρντι που την επισκέφτηκε στο νοσοκομείο.
Η σύντροφος της Γουάσερ, Τζένιφερ Ροβέρο, ενημέρωνε καθ' όλη την διάρκεια της επέμβασης τους ακόλουθους της 29χρονης στα social media.
Η περιπέτεια της Γουάσερ ξεκίνησε το 2012, όταν βακτήρια που εισήλθαν στον οργανισμό της από μία αλλαγή ταμπόν, της προκάλεσαν σύνδρομο τοξικού σοκ. Στην αρχή η Γουάσερ παρουσίασε συμπτώματα που θύμιζαν αυτά της απλής γρίπης αλλά πολύ γρήγορα η κατάστασή της επιδεινώθηκε, υπέστη καρδιακή προσβολή και οι γιατροί την διασωλήνωσαν για να την κρατήσουν στη ζωή.
Tότε οι γιατροί είχαν αναγκαστεί να της ακρωτηριάσουν το δεξί πόδι και να της αφαιρέσουν την φτέρνα και τα δάκτυλα του αριστερού, προσπαθώντας να σταματήσουν την γάγγραινα που κατέτρωγε και τα δύο κάτω άκρα. Οι γιατροί είχαν προτείνει στην Γουάσερ να κόψουν και το αριστερό της πόδι αλλά το μοντέλο προτίμησε να ακολουθήσει μία εντατική θεραπευτική αγωγή προσπαθώντας να το σώσει.
Παρά τον αγώνα της όμως, η Γουάσερ εξακολουθούσε να υποφέρει από «φρικτούς πόνους» όπως αποκάλυψε η ίδια, αποφασίζοντας τελικά τον περασμένο Νοέμβριο να υποχωρήσει στις πιέσεις των ιατρών που την παρακολουθούσαν.
«Η ζωή μου πρόκειται να αλλάξει πάλι! Είμαι σε εξαιρετική διάθεση και έτοιμη για το επόμενο κεφάλαιο της ζωής μου», έγραφε πριν την επέμβαση.
Από τότε που νόσησε από το σπάνιο αυτό σύνδρομο, η Γουάσερ αφιερώνει τον χρόνο της στην ενημέρωση των γυναικών για τους «ελάχιστα πιθανούς αλλά υπαρκτούς» κινδύνους που ενέχει η χρήση ταμπόν και άλλων προϊόντων προσωπικής υγιεινής, όπως οι βαφές μαλλιών και τα αρώματα.
«Αυτό που μπορώ να κάνω είναι να διασφαλίσω πως δεν θα συμβεί το ίδιο και σε άλλους», έγραφε τον Νοέμβριο. Η Γουάσερ ζητά τώρα από την κυβέρνηση των ΗΠΑ να εγκρίνει ένα σχετικό σχέδιο νόμου, το «Robin Danielson Act» που έχει πάρει το όνομα μία γυναίκας που έχασε τη ζωή της εξαιτίας του συνδρόμου.
Αν υπερψηφιστεί, το νομοσχέδιο θα εξασφαλίσει περαιτέρω ώθηση και χρηματοδότηση στην έρευνα γύρω από τα προϊόντα προσωπικής υγιεινής, ώστε να μειωθεί το ρίσκο για τους άνδρες και τις γυναίκες που τα χρησιμοποιούν σε καθημερινή βάση.