Η συγγραφέας, έφυγε από τη ζωή, πριν δύο ημέρες, στον ύπνο της
Οικογένεια, φίλοι και συνεργάτες είπαν σήμερα το στερνό αντίο στη Λούλα Αναγνωστάκη...
, στο Πρώτο Νεκροταφείο Αθηνών. Η συγγραφέας, έφυγε από τη ζωή, πριν δύο ημέρες, στον ύπνο της βυθίζοντας στο πένθος τους οικείους της.
, στο Πρώτο Νεκροταφείο Αθηνών. Η συγγραφέας, έφυγε από τη ζωή, πριν δύο ημέρες, στον ύπνο της βυθίζοντας στο πένθος τους οικείους της.
H Λούλα Αναγνωστάκη γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1934 και ήταν μικρότερη αδελφή του ποιητή Μανόλη Αναγνωστάκη. Η Λούλα Αναγνωστάκη σπούδασε και πήρε πτυχίο από τη Νομική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Παντρεύτηκε τον συγγραφέα και καθηγητή ψυχιατρικής Γιώργο Χειμωνά και είναι η μητέρα του συγγραφέα Θανάση Χειμωνά.
Ο γιος της εκλιπούσας Θανάσης Χειμωνάς με την Εύη Δρούτσα και τη Μαργαρίτα Δρούτσα
Ντίνα Κώνστα
Μάνος Ελευθερίου
Η Μπέτυ Αρβανίτη με τον γιο της Αλέξη Σταμάτη
Τηλέμαχος Χυτήρης
Εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο θέατρο το 1965 με την τριλογία της Πόλης («Η διανυκτέρευση», «Η πόλη», «Η παρέλαση»), στο θέατρο Τέχνης ξεκινώντας μια μεγάλη φιλία με τον Κουν.
Το Φεβρουάριο του 1967 ανέβηκε από το Εθνικό Θέατρο το τρίπρακτο έργο της «Η συναναστροφή», σε σκηνοθεσία Λεωνίδα Τριβιζά και μετά ακολούθησαν ο «Αντόνιο ή το Μήνυμα» (1972), «Η νίκη» (1978), «Η κασέτα» (1982), «Ο ήχος του όπλου» (1987) στο Θέατρο Τέχνης, σε σκηνοθεσία Κάρολου Κουν.
Το 1990 ο θίασος Τζένης Καρέζη – Κώστα Καζάκου παρουσίασε το έργο «Διαμάντια και μπλουζ», σε σκηνοθεσία Βασίλη Παπαβασιλείου, ρόλος σταθμός στην καριέρα της Καρέζη.
Μίμης Ανδρουλάκης
Το 1995 ανέβηκε το «Ταξίδι μακριά» από το Θέατρο Τέχνης, σε σκηνοθεσία Μίμη Κουγιουμτζή.
Το 1998 το μονόπρακτο «Ο ουρανός κατακόκκινος» από το Εθνικό Θέατρο, σε σκηνοθεσία Βίκτορα Αρδίττη και το 2003 το έργο «Σ` εσάς που με ακούτε» από τη Νέα Σκηνή, σε σκηνοθεσία Λευτέρη Βογιατζή.
Έργα της έχουν ανέβει σε σκηνές στη Γαλλία, Ιταλία, Αγγλία, Γερμανία, Κύπρο, Ισπανία, ΗΠΑ.
Από τις κορυφαίες θεατρικές πένες των τελευταίων πενήντα χρόνων κατάφερε να αποτυπώσει με μοναδικό τρόπο τη σύγχρονη ελληνική ιστορία τις κοινωνικές αλλαγές.
Τα κείμενα και τα θεατρικά της, μένουν κληρονομιά μας.
Κώστας Γεωργουσόπουλος
Άννα Νταλάρα