1. Οι περισσότεροι άνθρωποι θυμούνται με περισσότερες λεπτομέρειες το πρώτο τους φιλί, παρά την πρώτη...
φορά που έκαναν έρωτα.
φορά που έκαναν έρωτα.
Ο John Bohannon από το πανεπιστήμιο του Butler ρώτησε 500 ανθρώπους σχετικά με τις αναμνήσεις από τις πιο σημαντικές στιγμές της ζωής τους, συμπεριλαμβάνοντας μέσα στις ερωτήσεις πότε έδωσαν το πρώτο τους φιλί και πότε έκαναν πρώτη έρωτα. Το φιλί ήταν με διαφορά το πιο σημαντικό.
2. Κανείς δεν είναι απόλυτα σίγουρος για τον λόγο που φιλιόμαστε.
Η ανταλλαγή σάλιων είναι λίγο περίεργη υπόθεση. Γιατί, λοιπόν, είναι τόσο σημαντική? Η πιο αποδεκτή θεωρία υποστηρίζει ότι με αυτόν τον τρόπο ανταλλάζουμε βιολογικές πληροφορίες, για να σιγουρευτούμε ότι ταιριάζουμε με τον σύντροφό μας.
3. Μπορεί να σου σώσει την ζωή.
Μια όχι και τόσο γνωστή μελέτη κατά την δεκαετία του 1980 υποστήριζε ότι οι άντρες που φιλούσαν την σύζυγό τους πριν φύγουν για δουλειά ζούσαν παραπάνω χρόνια, είχαν λιγότερα ατυχήματα και είχαν μεγαλύτερο εισόδημα, σε σύγκριση με του άντρες που δεν το έκαναν.
4. Δεν έχει την ίδια σημασία σε όλους τους πολιτισμούς.
Οι ανθρωπολόγοι έχουν ανακαλύψει πολιτισμούς στην Ασία, την Αφρική και την Λατινική Αμερική που δεν φιλιούνται καθόλου. Σε μερικούς μάλιστα πολιτισμούς το να φιλιέσαι δημόσια είναι παράνομο.
5. Μερικοί άνθρωποι φοβούνται τα φιλιά.
Όλοι οι άνθρωποι έχουν άγχος όταν δίνουν το πρώτο τους φιλί. Για μερικούς, όμως, το άγχος αυτό δεν φεύγει ποτέ. Αυτή η κατάσταση είναι γνωστή και ως “ο φόβος του φιλιού”.
6 .Συμβάλλει στην διατήρηση της καλής υγείας.
Εκτός από την ωραία αίσθηση, το φιλί μας βοηθάει και την βελτίωση της υγείας μας. Η ανταλλαγή βακτηρίων μέσω του στόματος ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος, και έτσι να ρίξει την αρτηριακή πίεση.
7. Η λέξη προέρχεται από τον ήχο που παράγεται κατά την διάρκεια του φιλιού. Σχεδόν.
Kiss me = φίλησέ με . Λέξη Ομηρικής προέλευσης.
Το ρήμα «φιλώ» σημαίνει «αγαπώ» και όχι «δίνω φιλί» , οι αρχαίοι μας πρόγονοι χρησιμοποιούσαν για την ανωτέρω ενέργεια το ρήμα «κυνέω». Το ρήμα αυτό σημαίνει«δίνω ένα φιλί» . Στις ημέρες μας το ίδιο ρήμα δεν υπάρχει αλλά , « ‘όλες οι Ομηρικές λέξεις έχουν διασωθεί στα σύνθετα».
Σήμερα λοιπόν υπάρχει το ρήμα προς-κυνέω-ώ {πού σημαίνει κάνω ένα βήμα μπροστά και δίνω ένα φιλί}.
8. 2 στους 3 ανθρώπους γέρνουν το κεφάλι προς τα δεξιά, όταν φιλιούνται.
Ένας ερευνητής από το πανεπιστήμιο Ruhr στην Γερμανία ανέλυσε 124 ζευγάρια την ώρα που φιλιόντουσαν και ανακάλυψε ότι το 65% έγερνε το κεφάλι του στα δεξιά.
9. Δεν μπορείτε να ξεπεράσετε αυτό το ζευγάρι.
Το 2013 ο Thailand Ekkachai και η Laksana Tiranarat, έγραψαν ιστορία, σπάζοντας κάθε ρεκόρ, αφού φιλιόντουσαν για 58 ώρες, 35 λεπτά και 58 δευτερόλεπτα.
10. Ουσιαστικά αποτελεί γυμναστική για το πρόσωπό σου.
Κατά την διάρκεια του φιλιού ενεργοποιούνται 146 μύες, 34 από τους οποίους βρίσκονται στο πρόσωπο. Δεν προκαλεί έκπληξη, λοιπόν, που με ένα λεπτό φιλιού καίμε 26 θερμίδες.
11. Διαθέτουμε ειδικούς νευρώνες που μας βοηθούν να φιλιόμαστε στο σκοτάδι.
Μια έρευνα από το πανεπιστήμιο του Princeton την δεκαετία του 1990 ανακάλυψε ότι υπάρχουν μερικοί νευρώνες στον προ-κινητικό φλοιό του εγκεφάλου που κάνουν αλληλοσυσχετιζόμενες εργασίες: είναι σημαντικοί για την αίσθηση της αφής, καθώς και για την περιφερειακή όραση. Για αυτόν τον λόγο μπορείς να εντοπίσεις τα χείλη του συντρόφου σου, όταν σβήνουν τα φώτα.
12. Όλα έχουν να κάνουν με την χημεία μεταξύ σας.
Κατά την διάρκεια του φιλιού εκκρίνονται οι ίδιοι νευροδιαβιβαστές που εκκρίνονται όταν κάνουμε έντονη γυμναστική ή χρήση κοκαΐνης. Αυτό κάνει την καρδιά σου να χτυπά πιο γρήγορα και πιο δυνατά.
13. Μειώνει το στρες και μας παρέχει ασφάλεια.
Το φιλί μπορεί να μειώσει τα επίπεδα της κορτιζόλης στον οργανισμό και κατά συνέπεια να νιώσουμε ήρεμοι και ασφαλείς. Όσο περισσότερο καιρό είσαι με κάποιον, τόσο μεγαλύτερη είναι η μείωση.