χάριζε απλόχερα το γέλιο τόσο στον κινηματογράφο όσο και στο θέατρο, ωστόσο, ελάχιστοι γνωρίζουν την τραγική ιστορία της ζωής του.
Στην εκπομπή «Επιτέλους σαββατοκύριακο» παρουσιάστηκε ένα βίντεο-αφιέρωμα στη ζωή του μεγάλου αυτού ηθοποιού, στο οποίο γίνεται ειδική αναφορά στο γεγονός ότι η μικρή του κόρη, η Ευδοξούλα, θάφτηκε ζωντανή, καθώς πίστευαν πως έχει πεθάνει. Η τραγική ανακάλυψη είχε γίνει τρία χρόνια μετά, στην εκταφή, όταν και διαπιστώθηκε πως ο σκελετός της δεν ήταν ανάσκελα, αλλά πλάγια και με ανοικτό το στόμα.
«Η γυναίκα του ήταν Σαντορινιά και μαζί έκαναν τρεις κόρες. Το καλοκαίρι του 1956 η οικογένειά του βρισκόταν στη Σαντορίνη για διακοπές. Εκείνος δεν ήταν μαζί τους γιατί έπαιζε στην Επίδαυρο. Ο σεισμός που ισοπέδωσε το νησί έθαψε κάτω από τα ερείπια τη μικρή του κόρη, την Ευδοξούλα, σε ηλικία 12 ετών. Η γυναίκα του και οι άλλες δύο κόρες πρόλαβαν και βγήκαν από το σπίτι και σώθηκαν. Το βράδυ, την ώρα που έμπαινε στο θέατρο κάποιος συγγενής τον σταμάτησε και του είπε ότι σκοτώθηκε η Ευδοξούλα.
Βγήκε στη σκηνή και έπαιξε κάνοντας τον κόσμο να γελάσει. Όταν τελείωσε, υποκλίθηκε, τον χειροκρότησαν, ξαναβγήκε στη σκηνή, υποκλίθηκε ξανά και όταν σταμάτησαν τα παλαμάκια μπήκε στο καμαρίνι του και εκεί σωριάστηκε λιπόθυμος.
Το δράμα όμως είχε και συνέχεια, όταν μετά από τρία χρόνια έγινε η εκταφή, διαπιστώθηκε πως το κοριτσάκι είχε θαφτεί ζωντανό. Το κατάλαβαν γιατί ο σκελετός του παιδιού δεν ήταν ανάσκελα, αλλά στο πλάι και με το στόμα ανοικτό.
Προφανώς είχε τραυματιστεί και όταν συνήλθε προσπάθησε να πάρει ανάσες, αλλά πέθανε από ασφυξία. Ο Παντελής Ζερβός κράτησε για πάντα μέσα του αυτό το μυστικό, ακόμα και από τη γυναίκα του. Το εξομολογήθηκε λίγο πριν το τέλος του σε κάποια συνέντευξη. “Εκείνες τις τραγικές ημέρες στο νησί, όποιον σκουντούσαν και δεν σάλευε, τον έθαβαν”, είπε», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο βίντεο αφιέρωμα.