Ο γνωστός σκηνοθέτης Πάνος Κοκκινόπουλος επιστρέφει και πάλι στην τηλεόραση.
Σε πρόσφατη συνέντευξή του αναλύει τη σύνδεση της «Δεκάτης Εντολής» ...του τότε με το τώρα, μιλώντας φυσικά και για το άγχος που νιώθει κάθε φορά που επιστρέφει στην μικρή οθόνη!
Λέει στο «Βήμα»
«Είναι ιστορίες ανθρώπων που ξεπερνούν τα όρια. Η δομή των ιστοριών είναι κοινή, αλλά η προσέγγιση είναι διαφορετική».
-Πώς αξιοποιείτε τις ιστορίες που βρίσκετε;
«Πρόκειται για πραγματικές ιστορίες. Όμως εμείς τις «πετάμε» και προχωράμε σε μυθοπλασία. Οι λόγοι είναι δύο. Πρώτον, λόγω ηθικής τάξης, για να μη διαπομπεύονται τα θύματα και οι θύτες από τηλεοράσεως, και, δεύτερον, διότι η μυθοπλασία πρέπει να είναι ένα βήμα μπροστά από την πραγματικότητα. Είναι σαν να λέμε: «Σας θυμίζει κάτι αυτή η ιστορία; Σκεφτείτε ότι θα μπορούσε να γίνει κι έτσι»».
-Δεν σας έχει κουράσει όλο αυτό το σκοτάδι;
«Μα σκοτεινή είναι η ψυχή του ανθρώπου και όλη η τέχνη. Ο «Άμλετ» έχει επτά δολοφονίες επί σκηνής. Η βία έφτιαξε τους πολιτισμούς. Μέσα από τη βία προχωράμε. Ο άνθρωπος είναι το μοναδικό ζώο που σκοτώνει από ευχαρίστηση. Τα ζώα σκοτώνουν γιατί πεινάνε ή φοβούνται. Εμάς μας αρέσει».
-Τι σας έχει κάνει εντύπωση;
«Το trafficking. Η πιο σκοτεινή πλευρά είναι μέσα μας, είναι δίπλα μας. Ένας στους τέσσερις Έλληνες έχει πάει με θύμα trafficking. Μόνο αυτό δεν φτάνει; Έμαθα για αλυσοδεμένες κοπέλες που τις βίαζαν. Το πιο συγκλονιστικό είναι ότι το 80% των ιστοριών αφορά γυναίκες κακοποιημένες σε όλη την επικράτεια. Είναι μόνιμη επωδός ότι άντρες κακοποιούν γυναίκες. Είναι πιο έντονη η κατάσταση».
-Πώς νιώθετε για την επιστροφή σας;
«Πάντα έχω αγωνία. Δεν το έχω συνειδητοποιήσει ακόμη, ίσως επειδή είμαι μέσα στο γύρισμα και στο μοντάζ».