4 Νοε 2014

Αμφιπολιάδα: Σύντομη επιτομή - Τι ειπώθηκε και τι δεν ειπώθηκε

Γράφει ο Χρυσόστομος Τ.

Το λιοντάρι της Αμφίπολης.
(Από την δουλειά μου γνωρίζω ότι μια... ΕΠΙΤΟΜΗ, σύντομη-συνοπτική, πάντα βοηθάει, έστω και υπό την μορφή τίτλων (για όσους ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ για ένα θέμα μεν, αλλά…
βαριούνται να διαβάσουν… λεπτομέρειες).

ΤΙ ΕΙΠΩΘΗΚΕ μέχρι τώρα για το «ΕΝΤΟΣ» :

1) Αφού γενικός… περιφερειάρχης εκείνη την περίοδο στην Μακεδονία,
ήταν ο… πολλά βαρύς ΚΑΣΣΑΝΔΡΟΣ, άρα είναι ο Κάσσανδρος και η… Θεσσαλονίκη… εντός.

2) Αφού υπάρχει ΛΙΟΝΤΑΡΙ, άρα ο τύμβος ανήκει σε άνδρα πολεμιστή και μάλιστα διακεκριμένο αξιωματούχο. (Τον Α, τον δείνα κλπ).

3) Οι Καρυάτιδες ΟΜΩΣ στο μέσον (καίριο σημείο) του διαδρόμου, δείχνουν
γυναίκα ένοικο και όχι άνδρα.

4) Ένας τέτοιος τάφος, τεράστιος, μοναδικός, μόνο σε «πρώτο» βασιλικό όνομα μπορεί να ανήκει. Άρα είναι ή ο Μέγας Αλέξανδρος ή ο δολοφονημένος γιος-διάδοχός του, επίσης Αλέξανδρος Δ” .
5) Ο… «λεκές» στην μέση ακριβώς του περίφημου Ψηφιδωτού, δεν προήλθε τυχαίως από… «της βροχής τις στάλες», αλλά είναι εκ κατασκευής έτσι.

Γιατί επιπλέον επισημάνθηκε ότι:

6) Ένα ΤΕΤΟΙΟ ψηφιδωτό που είναι «πατούμενο» και, παρότι απαράμιλλης Τέχνης, βρίσκεται στο… ΒΑΘΟΣ του διαδρόμου, αόρατο από τους… ΠΟΛΛΟΥΣ, δείχνει ότι ΔΕΝ έχουμε τάφο, αλλά κάτι άλλο: Βωμό, Ναό κλπ.
7) Αφού οι Καρυάτιδες δεν είναι όπως τα…. καλά- σεμνά Κορίτσια του Ερεχθείου, αλλά κάπως ατίθασες και… ατάσθαλες (ΜΑΙΝΑΔΕΣ γαρ), πρόκειται για Διονυσιακό Τελεστήριο για ΛΙΓΟΥΣ και ΜΥΗΜΕΝΟΥΣ.

8) Ένας τόσο τεράστιος τάφος σε θολωτή κατασκευή, με ένα ΛΙΟΝΤΑΡΙ… άγριο και… μοβόρικο στην κορυφή, είναι ή ΠΟΛΥΑΝΔΡΙΟ ή ΚΕΝΟΤΑΦΙΟ.

Τα ως άνω ειπώθηκαν... και μάλιστα από ΕΙΔΗΜΟΝΕΣ.

Αφήνοντας κάποια… ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΑ, όπως ο τάφος (;) είναι Ρωμαϊκός, έχει συληθεί, δεν έχει συληθεί κλπ, πάμε στο ότι δεν ειπώθηκε.


Η Άορνος Πέτρα.

ΤΙ ΔΕΝ ΕΙΠΩΘΗΚΕ (ακόμη):

α) Ότι είναι… Πύλη στον… Χωρόχρονο…

β) Ότι οδηγεί στην… Ατλαντίδα

γ) Ότι μέσα βρίσκεται ΤΜΗΜΑ της περίφημης Α Ο Ρ Ν Ο Υ Πέτρας, σημείο- ένδειξη του ΑΗΤΤΗΤΟΥ και ότι ο Μέγας Αλέξανδρος Ξ Ε Π Ε Ρ Α Σ Ε (!) και τον πρόγονό του ΗΡΑΚΛΗ, ο οποίος… απέτυχε επί του θέματος (λόγω… κόπωσης), κατακτώντας ΑΥΤΟΣ την Άορνο Πέτρα, με εντολή της ΜΥΣΤΕΩΣ (ή μύστιδος) ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ, της μητέρας του.

(Ότι δηλαδή ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ δεν ήταν «απλά» και μόνο ένας μέγιστος ΣΡΑΤΗΛΑΤΗΣ, ΑΛΛΑ αξεπέραστο στους αιώνες ΣΥΜΒΟΛΟ του Αήττητου και ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΟΡΙΩΝ).

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:
Χωρίς υπερβολή, όσο οι απορίες και τα μυστήρια της όντως ΔΥΣΚΟΛΗΣ αυτής ανασκαφής πολλαπλασιάζονται, να περιμένουμε ότι θα αρχίσουν ΟΣΟΝΟΥΠΩ και τα ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΙΚΑ.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο