16 Μαΐ 2014

Νέος ρόλος-πρόκληση για την Τίλντα Σουίντον!

Αν νομίζετε ότι το βαμπίρ του Τζάρμους («Only Lovers Left Alive»), η 90χρονη αριστοκράτισσα του Γουές Άντερσον («Grand Budapest Hotel»), ή η δεσποτική περσόνα που ενσάρκωσε στο...
«Snowpiercer» του Μπονγκ Γιουν-Χο ήταν ρόλοι μεταμόρφωσης για την αγαπημένη μας Τίλντα Σουίντον, περιμένετε να δείτε τον επόμενο!

Η σπουδαία Σκωτσέζα ηθοποιός ετοιμάζεται για την τέταρτη συνεργασία της με τη σκηνοθέτη Λιν Χέρσμαν Λίσον («Teknolust», «Conceiving Ada», «Strange Culture») σε μια ταινία με τίτλο «The Infinity Engine», όπου θα υποδυθεί μια ... γάτα. Όχι όμως ένα τυχαίο τετράποδο, αλλά μια επαναστάτρια, ομιλούσα γάτα που εκπέμπει φως, καθώς ο γενετικός της κώδικας έχει τροποποιηθεί με υλικό από φωσφορίζουσα πράσινη μέδουσα. Αν αυτό από μόνο του δεν είναι αρκετά αλλόκοτο, η γάτα της Τίλντα αναζητάει ελευθερία, διαφώτιση και ανθρωπισμό μέσα στους τοίχους ενός βιοτεχνολογικού εργαστηρίου. Ο χαρακτήρας είναι εμπνευσμένος από τις μεταλλαγμένες γάτες που επιστράτευσε τα τελευταία χρόνια η επιστημονική έρευνα στη μάχη κατά του ιού HIV.

Η ταινία θεωρείται ως τελευταίο μέρος μιας άτυπης τριλογίας επάνω στην οποία δούλεψαν Λίσον και Σουίντον (με προηγούμενες ταινίες τα «Teknolust» και «Conceiving Ada»), με θέμα τις γυναίκες και την τεχνολογία.




Σύμφωνα με την επίσημη σύνοψη, κεντρικοί χαρακτήρες είναι μια γυναίκα-επιστήμονας σε ερευνητικό βιοτεχνολογικό κέντρο, η οποία χρησιμοποιεί στις έρευνές της επάνω στη γενετική μια μεταλλαγμένη φωσφορίζουσα γάτα που μιλάει. Η ταινία είναι ένα συναισθηματικά φορτισμένο θρίλερ επάνω στις συνέπειες της επιστημονικής έρευνας για όλη την ανθρωπότητα και υποχρεώνει το θεατή να αναμετρηθεί με ερωτήματα όπως: Ποιος έχει το δικαίωμα και τη δύναμη να παίρνει αποφάσεις που θα επανακαθορίσουν το μέλλον της ίδιας της ανθρώπινης ύπαρξης; Και ποιοι είναι αυτοί που θα επωφεληθούν από το άλμα των νέων τεχνολογιών;

Η παραγωγός Λίζα Κορτές της Cortés Films («Precious») βρίσκεται ήδη στην κινηματογραφική αγορά των Καννών, όπου θα παρουσιάσει το πρότζεκτ.
e-go.gr

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο