13 Μαΐ 2014

Μπαρίσνικοφ: Συμβουλές στους χορευτές και όχι μόνο

«Η τελειότητα είναι κάτι το θεωρητικό»

Μπορούμε να στοχεύσουμε στην τελειότητα; Ο Dali έλεγε «μην φοβάσαι την τελειότητα. Δεν θα τη φτάσεις ποτέ». Ο Baryshnikov υποστηρίζει και αυτός πως η τελειότητα δεν υπάρχει. Τι συμβουλές δίνει στους χορευτές και όχι μόνο; ....

Για τον χορό λέει τα εξής: «Μια μέρα είδα ανθρώπους να χορεύουν με ένα όμορφο φως και ωραία μουσική και όλο αυτό με συνεπήρε. Δεν αμφισβήτησα την παρόρμησή μου. Ήθελα πολύ να το κάνω και ήξερα από την αρχή πως μπορώ να το κάνω. Είναι απερίγραπτο. Μπορεί να ρωτήσεις γιατί ένας τσελίστας αγαπάει να παίζει αυτό το όργανο. Εγώ παίζω το μουσικό όργανο με το σώμα μου».

Για την τελειότητα λέει τα εξής: «Η τελειότητα είναι κάτι το θεωρητικό. Πιστεύω πως σε κάθε αποτυχία υπάρχουν πολλές θετικές πτυχές. Δεν μπορείς να είσαι τέλειος άνθρωπος, τέλειος καλλιτέχνης, δεν μπορείς να είσαι τέλειος σύζυγος, δεν μπορείς να είσαι τέλειος πατέρας. Και πιθανότατα εγώ δεν είμαι. Αλλά συνέχισε την καθημερινή σου ρουτίνα με την ελπίδα ότι θα γίνεις λίγο καλύτερος. Και κάνε κάτι σημαντικό».

Ο ίδιος είχε πει στο παρελθόν: «Δεν προσπαθώ να χορέψω καλύτερα από όλους τους άλλους. Προσπαθώ να χορέψω καλύτερα από εμένα».

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο