15 Μαΐ 2014

Art-Athina 2014: η φουάρ επιστρέφει στο Φάληρο







Έργα τέχνης από γκαλερί της Ελλάδας και του εξωτερικού, εκθέσεις που κλείνουν το μάτι στο ...
εικαστικό γίγνεσθαι της «γειτονιάς» μας αλλά και projects καλλιτεχνών από διεθνείς κολλεκτίβες, συζητήσεις, παρουσιάσεις καθώς και δραστηριότητες δημιουργίας και καλλιτεχνικών...ανακαλύψεων για τα παιδιά: η αθηναϊκή φουάρ επιστρέφει με γεμάτο πρόγραμμα στις 15-18/5. 




800 καλλιτέχνες από 18 χώρες, 43 αίθουσες τέχνης, 47 πλατφόρμες αλλά και 17 πολιτιστικοί φορείς από την Ελλάδα δίνουν το παρών στη φετινή Art-Athina στο κλειστό του Τάε Κβο Ντο στο Παλαιό Φάληρο. 

Στο κάτω επίπεδο απλώνονται και φέτος τα περίπτερα των γκαλερί και επιπλέον το αφιέρωμα «Συλλέγοντας την εικόνα του αισθητού. Έργα σύγχρονης τέχνης από συλλέκτες της Τουρκίας» καθώς και το βίντεο «Supersubjektiv» της Pipilotti Rist από τη Συλλογή Δ. Δασκαλόπουλου. 

Στον εξώστη πάλι ετοιμαζόμαστε για το δεύτερο… γύρο γνωριμίας με δραστήριες, ιστορικές αλλά και νεότερες, διεθνείς εικαστικές πλατφόρμες (Platforms Project ), ενώ εδώ ξετυλίγονται ακόμα η έκθεση «Statement made» (μια διαδρομή-προβληματισμός για τη σύγχρονη κατάσταση μέσα από έργα καλλιτεχνών από τις συμμετέχουσες στη διοργάνωση γκαλερί ), το πρόγραμμα συζητήσεων-παρουσιάσεων (μεταξύ άλλων και για την ιστορική γκαλερί Ζυγός ) και το παιδικό στέκι.
athinorama.gr

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο