16 Φεβ 2014

Μαθητικό συμπόσιο UNESCO

Το ΙΔ’ Συμπόσιο των Εταιρικών και Συνεργαζομένων Σχολείων Unesco οργανώνεται φέτος στις 20 και 21 Φεβρουαρίου από το Λύκειο των Εκπαιδευτηρίων Κωστέα-Γείτονα, με τη συμμετοχή 20 Δημοσίων και Ιδιωτικών...
Σχολείων της Αττικής, αλλά και του μείζονος Ελληνισμού από την Κύπρο και σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και την Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO. 

Το θέμα του φετινού Συμποσίου είναι: 

“Τα Ελληνικά Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτισμικής Κληρονομιάς”, ως σημαντική πλευρά της εξέλιξης της ελληνικής κοινωνίας στον 21ο αιώνα.

Στόχος του Συμποσίου είναι να προκαλέσει έναν οργανωμένο διάλογο, μέσα από τον οποίο θα αναδειχθούν όλα τα προβλήματα αλλά και οι προκλήσεις από την συντήρηση, χρήση και ένταξη των σημαντικότερων μνημείων του τόπου μας στο σύγχρονο πλαίσιο μιας δυναμικά εξελισσόμενης κοινωνίας στον αιώνα της πληροφορίας. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό εάν συνυπολογίσουμε τη βαθιά οικονομική, κοινωνική, πολιτική και πολιτισμική κρίση που βιώνουμε.

Μέσα από το ΙΔ’ Συμπόσιο, ελπίζουμε και ευχόμαστε να κινητοποιήσουμε πνευματικά τους μαθητές και τις μαθήτριες που μέσα από τον προβληματισμό και το διάλογο, θα προάγουν τη συνεργασία και θα αναδείξουν για μια ακόμη φορά τα στοιχεία του Ελληνικού πολιτισμού, πάντα στα πλαίσια των αρχών και αξιών της Unesco: του ισότιμου διαλόγου, της αλληλεγγύης μεταξύ των λαών και των πολιτισμών και της προαγωγής της γνώσης και εν τέλει της ίδιας της Δημοκρατίας.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο