8 Φεβ 2014

Εντονο ελληνικό χρώμα στη φετινή Μπερλινάλε

Σκηνοθέτες όπως ο Αλέν Ρενέ, ο Γουές Αντερσον και ο Ρίτσαρντ Λίνκλεϊτερ συναγωνίζονται με την ταινία «Μικρό Ψάρι» του Γιάννη Οικονομίδη στο 64ο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Βερολίνου, διάρκειας έως τις... 16 Φεβρουαρίου.

Ανάμεσα στα γνωστά ονόματα των σκηνοθετών που συμμετέχουν στο διαγωνιστικό είναι και ο 91χρονος θρυλικός σκηνοθέτης Αλέν Ρενέ με την ταινία του «Να αγαπάς, να πίνεις και να τραγουδάς». Ακόμη, στη φετινή Μπερλινάλε θα προβληθεί η αμερικανική ταινία «Boyhood» του Ρίτσαρντ Λίνκλεϊτερ με τους Πατρίσια Αρκέτ και Ιθαν Χοκ, «Ο δρόμος του εχθρού» του Ρασίντ Μπουσαρέμπ με τους Φόρεστ Γουίτακερ, Χάρβεϊ Καϊτέλ, «Τυφλό μασάζ» του Κινέζου Γιε Λου, «Aloft» της Κλαούντια Λόσα με τους Τζένιφερ Κόνολι, Κίλιαν Μέρφι.

Ιδιαίτερη είναι η συμμετοχή του ελληνικού κινηματογράφου στα διάφορα προγράμματα της φετινής 64ης Μπερλινάλε.

Εκτός από την ταινία του Γιάννη Οικονομίδη, στο φετινό τμήμα του «Πανοράματος» συμμετέχει ο Γιώργος Σερβετάς με την ταινία «Να κάθεσαι και να κοιτάς», ενώ στο τμήμα του «Φόρουμ» συμμετέχει ο Θανάσης Καρανικόλας με την ταινία «Στο σπίτι».

Στο επίσημο τμήμα ταινιών μικρού μήκους συμμετέχει η «Washingtonia» της Κωνσταντίνας Κοτζαμάνη, στο τμήμα 14plus συμμετέχει η μικρού μήκους ταινία «Προαύλιο» της Ρηνιώς Δραγασάκη και η μεγάλου μήκους συμπαραγωγή Τουρκίας/ Γερμανίας/ Ολλανδίας/ Ελλάδας «Blue Wave» των Ζεϊνέπ Νατνάκ και Μερβέ Καγιάν, ενώ στο 11ο Berlinale Co-Production Market παρουσιάζονται ο Χρίστος Γεωργίου με τα «Χρόνια πολλά» και η Ελίνα Ψύκου με την ταινία «Ο γιος της Σοφίας».

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο