19 Ιαν 2014

ΣΤΗ ΣΚΗΝΗ ΤΟΥ «CARNEGIE HALL»: Ελευθερία Αρβανιτάκη: Πάγωσα με αυτή την πρόσκληση

Στη σκηνή του «Carnegie Hall», του ιστορικού χώρου που έχει φιλοξενήσει τους σημαντικότερους καλλιτέχνες του κόσμου, θα ανεβεί η δική μας Ελευθερία Αρβανιτάκη την... 1η Φεβρουαρίου, ανταποκρινόμενη με τιμή και ενθουσιασμό στην πρόσκληση που της έγινε από τους υπεύθυνους του θεάτρου.

Η Ελευθερία Αρβανιτάκη θα ερμηνεύσει δικά της τραγούδια αλλά και Τσιτσάνη και δημοτικά

Εκεί, στην καρδιά της Νέας Υόρκης, η καταξιωμένη Ελληνίδα ερμηνεύτρια θα ζήσει το όνειρο κάθε καλλιτέχνη και θα τραγουδήσει μπροστά σε ένα κοινό 2.800 ατόμων, μεταφέροντας με τη φωνή της το άρωμα και τον πολιτισμό της Ελλάδας.

Το επίσημο πρόγραμμα του το «Carnegie Hall» παρουσιάζει την Ελευθερία Αρβανιτάκη ως εξής: «Μία από τις πιο ταλαντούχες Ελληνίδες ερμηνεύτριες που έχει το μοναδικό χάρισμα να ερμηνεύει ρεμπέτικη, παραδοσιακή, αλλά και σύγχρονη μουσική. Με μία εξαιρετική ικανότητα να συνδυάζει διαφορετικά μουσικά είδη, η φωνή της διαθέτει μια καθαρότητα και ένα συναισθηματικό βάθος που καταγράφεται βαθιά στην ψυχή κάθε ακροατή».

Η ίδια η ερμηνεύτρια νιώθει μεγάλη τιμή γι' αυτή την ιδιαίτερη πρόσκληση αλλά και έντονο ενθουσιασμό. Οπως η ίδια μας είπε στη συνάντηση που είχαμε μαζί της προχθές το βράδυ, όταν της έγινε η πρόταση, πριν ενάμιση χρόνο περίπου, δεν είχε αρχικά συνειδητοποιήσει τη σημαντικότητα αυτού του γεγονότος.

«Ηταν λίγο απίστευτο όλο αυτό. Για να πω την αλήθεια, δεν του έδωσα και πολλή σημασία. Κάνοντας όμως μια έρευνα σχετικά με το θέατρο, την ιστορία του και το πόσο σημαντικό είναι ακόμη και για τους παγκόσμιας εμβέλειας καλλιτέχνες να εμφανιστούν εκεί, πάγωσα».


Το πρόγραμμα που θα παρουσιάσει σε αυτή της την εμφάνιση θα περιλαμβάνει, όπως η ίδια μας είπε, κυρίως τραγούδια από το προσωπικό της ρεπερτόριο αλλά και κομμάτια που αναδίνουν έντονα το άρωμα της ελληνικής παράδοσης, από Τσιτσάνη μέχρι δημοτικά. Καλεσμένος της θα είναι ο Ara Dinkjian, μέσα από τη συνεργασία της με τον οποίο ξεκίνησε στην ουσία η διεθνής της καριέρα πριν από 18 χρόνια.

Παρ' όλα αυτά δεν μπόρεσε να κρύψει την πικρία της για την απουσία υποστήριξης της Πολιτείας σ' αυτήν την τόσο σημαντική καλλιτεχνική στιγμή που διαφημίζει με τον καλύτερο τρόπο την Ελλάδα στο εξωτερικό: «Παρότι είναι πολύ σημαντικό, αυτήν τη δεδομένη στιγμή για την Ελλάδα, να βρίσκεται ένας Ελληνας καλλιτέχνης σ' ένα από τα μεγαλύτερα θέατρα του κόσμου, διαπίστωσα δυστυχώς την πλήρη αδιαφορία της Πολιτείας. Από το υπουργείο Πολιτισμού έφαγα... πόρτα».

Παρότι θα είχε μεγάλη αξία η συναυλία αυτή να ηχογραφηθεί και να μαγνητοσκοπηθεί, δυστυχώς κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατό, λόγω του υψηλού κόστους, το οποίο ανέρχεται περίπου σε 160.000 ευρώ.

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΚΟΥΚΑ
ankouka@pegasus.gr

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο