25 Ιαν 2014

Ο πολιτισμός ενώνει Ζάκυνθο-Κεφαλονιά

Στη γειτονική Κεφαλλονιά θα ταξιδέψει ο πολιτισμός της Ζακύνθου την προσεχή Κυριακή, αφού η χορωδία το «Όνειρο του Παιδιού» έχει προσκληθεί από τον πρόεδρο της ΚΕΔΗΚΕ, Άγγελο Κωνσταντακάκη.

Την εκδήλωση διοργανώνει ο... Δήμος Κεφαλονιάς και θα παρουσιαστεί το βράδυ της Κυριακής στο Δημοτικό Θέατρο. Ο Δήμαρχος, Αλέξανδρος Παρίσης, δήλωσε στην εφημερίδα μας πως στόχος είναι να ενωθούν τα δύο νησιά, τα οποία ούτως ή άλλως συνδέονται με ποικίλους τρόπους.

Δ. Κάνδηλας: «Ανοίγουμε τα φτερά μας» 

Ο πρόεδρος του μη κερδοσκοπικού σωματείου «Το όνειρο του Παιδιού» και υπεύθυνος της χορωδίας (σε αυτή συμμετέχουν πάνω από 30 Ζακυνθινοί), Δημήτρης Κάνδηλας, τόνισε πως είναι μια καλή ευκαιρία για να δείξει η Ζάκυνθος την κουλτούρα της και τον πολιτισμό της.

«Ουσιαστικά, ανοίγουμε τα φτερά μας σε όλη την Ελλάδα. Έχουμε προσκλήσεις από Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Σέρρες και άλλες περιοχές. Αυτή την Κυριακή θα είμαστε στην Κεφαλονιά και πραγματικά η χαρά μας είναι μεγάλη, γιατί θα έχουμε την ευκαιρία να έρθουμε κοντά με τους γείτονές μας. Μακάρι να συνεχιστούν αυτές οι δράσεις. Ο πολιτισμός είναι το «Α» και το «Ω». Είναι στο δικό μας χέρι να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και των σύγχρονων απαιτήσεων» υπογράμμισε ο κ. Κάνδηλας.

Η “Kefalonian Lines” φέρνει 200 ποδηλάτες 

Φαίνεται, όμως, ότι οι καλές σχέσεις που αναπτύσσουμε με τους Κεφαλονίτες, δεν σταματάνε εδώ. Οι πληροφορίες μας αναφέρουν πως η εταιρεία «Kefalonian Lines» θα μεταφέρει στο νησί, δωρεάν, 200 ποδηλάτες από το γειτονικό νησί, οι οποίοι θα συμμετέχουν ενεργά στην έναρξη των καρναβαλικών εκδηλώσεων, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου και ώρα 11 το πρωί.

Για το θέμα έχει ενημερωθεί ήδη ο Αντιδήμαρχος, Άκης Λαδικός, ο οποίος τόνισε πως πρόκειται για μια πολύ καλή εξέλιξη και πρόσθεσε ότι οι Κεφαλονίτες είναι πάντα ευπρόσδεκτοι στη Ζάκυνθο.

Φέτος οι καρναβαλικές εκδηλώσεις θα διαρκέσουν τρεις εβδομάδες και θα εμπλουτιστούν με μικρές και μεγάλες δράσεις, ενώ στόχος του Δήμου Ζακύνθου είναι να δώσει την ευκαιρία σε όλους τους Ζακυνθινούς να συμμετάσχουν έστω και για λίγο, προκειμένου να ξεφύγουν από τα προβλήματα της καθημερινότητας.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο