16 Ιαν 2014

Ανακαλύφθηκε τάφος άγνωστου Φαραώ

Τον τάφο ενός άγνωστου φαραώ ανακάλυψαν Αμερικανοί αρχαιολόγοι, σύμφωνα με το υπουργείο Αρχαιοτήτων της χώρας. Ο τάφος του Φαραώ Σεκενμπάι που κυβέρνησε πριν από...
3.700 χρόνια, βρέθηκε στον αρχαιολογικό χώρο της Αβύδου, στην επαρχία Σόχαγκ, στη νότια Αίγυπτο, είπε ο υπουργός Μοχάμεντ Ιμπραχίμ σε ανακοίνωσή του.

Ο επικεφαλής του τμήματος Φαραωνικών Αρχαιοτήτων Άλι ελ Άσφαρ δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι στη σαρκοφάγο και σε έναν τοίχο του τάφου βρέθηκαν βασιλικοί πάπυροι που αποκαλύπτουν το πλήρες όνομα του Φαραώ.

Οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν επίσης τα λείψανα του Φαραώ ο οποίος φαίνεται πως είχε ύψος 1,85. Εντόπισαν ακόμη τα αγγεία στα οποία φυλάσσονταν τα εσωτερικά όργανα του νεκρού. Δεν υπήρχε όμως κανένα προσωπικό αντικείμενο του Φαραώ, γεγονός που υποδηλώνει ότι ο τάφος είχε συληθεί. Πάντως, όπως είπε ο ελ Ασφάρ, η ανακάλυψη αυτή θα ρίξει φως σε μια περίοδο της φαραονικής ιστορίας για την οποία λίγα είναι γνωστά.

Στις αρχές Ιανουαρίου είχε ανακαλυφθεί ο τάφος ενός ακόμη Φαραώ, του Σομπεκχοτέπ. Δεδομένου ότι βασιλικοί τάφοι ανακαλύπτονται σπάνια, αυτά θεωρούνται πολύ σημαντικά ευρήματα. Ο Σομπεκχοτέπ κυβέρνησε τρία μόνο χρόνια, σε μια εποχή που η Αίγυπτος εισερχόταν σε περίοδο παρακμής.


Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο