9 Σεπ 2013

«Επένδυση ο πολιτισμός» τονίζει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης

Την έμφαση που δίνει η κυβέρνηση στον Πολιτισμό τόνισε χθες βράδυ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης στο χαιρετισμό του στην έναρξη του 15ου Pafos Aphrodite Festival στο Μεσαιωνικό Κάστρο στο λιμανάκι της Πάφου.

Του Γιάννη Σελινόπουλου

Δανειζόμενος τα λόγια του....
Άγγλου ιστορικού Arnold Toynbee, ότι «ο πολιτισμός είναι μια κίνηση, όχι μια κατάσταση, είναι ένα ταξίδι, όχι ένα λιμάνι», ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έδωσε ψες στην Πάφο το στίγμα της σημασίας που η κυβέρνηση του δίνει στον Πολιτισμό.

«Η Κυβέρνηση δίνει μεγάλη έμφαση και σημασία στον Πολιτισμό, επενδύοντας στη δημόσια αξία του, ιδιαίτερα σε περιόδους οικονομικής κρίσης και οικονομικής δυσπραγίας. Τέτοιου είδους διοργανώσεις, πέρα από την ψυχαγωγία που προσφέρουν, παράλληλα διδάσκουν και καλλιεργούν την αίσθηση της αρμονίας, ανυψώνοντας το πνεύμα και εξευγενίζοντας το ήθος των ανθρώπων», είπε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης. 

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μιλούσε στην έναρξη του 15ου “Pafos Aphrodite Festival” στο Μεσαιωνικό Κάστρο στο λιμανάκι της Πάφου και αναφέρθηκε και στο χρίσμα της Πολιτιστικής πρωτεύουσας του 2017 που έχει πάρει η Πάφος.

«Ο θεσμός της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης αποτελεί απόδειξη ότι ο Πολιτισμός κατέχει σημαντική θέση στη στρατηγική κάθε κράτους γιατί μπορεί να διασφαλίσει αειφόρο ανάπτυξη, κοινωνική συνοχή, δημιουργικότητα και καινοτομία», είπε ο Πρόεδρος. 

Υπενθύμισε ότι το υπουργικό Συμβούλιο έχει ήδη λάβει απόφαση για παραχώρηση κρατικής χορηγίας ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ για τις λειτουργικές δαπάνες του προγράμματος της Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Πρωτεύουσας και τόνισε ότι αν οι οικονομικές συνθήκες το επιτρέψουν αυτή η χορηγία θα αυξηθεί.



πηγη

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο