27 Αυγ 2013

Νεανικά σχήματα στο Θέατρο Ηφαιστείας

Πρωτοτυπεί η Λήμνος ανοίγοντας το αρχαίο θέατρο της Ηφαιστείας φέτος το καλοκαίρι αποκλειστικά σε νέους καλλιτέχνες!

Για πρώτη φορά ένα αρχαίο θέατρο δίνεται μόνο σε νέο...
αίμα. Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης θα δώσει αύριο μία μοναδική μουσική παράσταση. Ακολουθεί ο Γιάννης Καλαβριανός με το επιτυχημένο «Γιοι και κόρες» (Τετάρτη - Πέμπτη), ενώ ο Φίλιππος Κανακάρης παρουσιάζει για πρώτη φορά σε ανοιχτό θέατρο την πρωτότυπη «Μήδειά» του (1, 2/9).

Ο δήμαρχος Λήμνου Αντ. Χατζηδιαμαντής σπάει το κατεστημένο και αντί για τους εμπορικούς θιάσους καλεί τρία καταξιωμένα νεανικά σχήματα ανοίγοντας έναν διαφορετικό πολιτιστικό δρόμο. «Είναι δυσάρεστη αλήθεια», δηλώνει ο κ. Χατζηδιαμαντής, «πως στην Ελλάδα ποτέ δεν ήταν εύκολο για τους νέους καλλιτέχνες να παρουσιάσουν τη δουλειά τους στο ευρύ κοινό, δεν δημιουργήθηκε ποτέ ένα πλαίσιο αντίστοιχο των ευρωπαϊκών χωρών.

Σήμερα με την οικονομική κρίση ο κλοιός έχει σφίξει ασφυκτικά και οι νέες ομάδες χάνουν και τις λιγοστές ευκαιρίες που κάποτε τους δίνονταν». Ο Δήμος Λήμνου στην κρισιμότερη εποχή δείχνει έναν εναλλακτικό δρόμο ξαναδίνοντας το βήμα στους νέους δημιουργούς. Ηδη από πέρυσι η Λήμνος έστειλε τη μαθητική θεατρική ομάδα της με τον «Φιλοκτήτη» στο Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος για Νέους στις Συρακούσες με συμμετοχή δεκάδων σχολείων από την Ευρώπη και έχει υποβάλει πρόταση χρηματοδότησης για ανάλογες εκδηλώσεις στη Λήμνο με σεμινάρια θεατρικής παιδείας κ.λπ.

πηγη

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο