Νομοθετική πρόταση προς τα συναρμόδια υπουργεία Εσωτερικών και Πολιτισμού, με στόχο την απλοποίηση του συστήματος αδειοδότησης των θεατρικών χώρων, αλλά και του συνόλου των χώρων, όπου συναθροίζεται το κοινό για ...να παρακολουθήσει οπτικοακουστικές παραστάσεις, χώροι που θα διαθέτουν ουσιαστική ασφάλεια για τους εργαζομένους και τους θεατές, κατέθεσε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης.
Η συγκεκριμένη πρόταση ρυθμίζει το νομικό κενό, που παρατηρείται στη λειτουργία των θεάτρων της πόλης και είχε ως αποτέλεσμα τη σφράγιση, ως ακατάλληλων, αρκετών από αυτά.
Το προτεινόμενο νομοθετικό πλαίσιο επιχειρεί την απλοποίηση της διαδικασίας, προωθώντας ένα σύστημα μόνιμης αδειοδότησης του χώρου και δεν χρειάζεται να τροποποιείται, όταν δίνεται άλλη παράσταση. Η αδειοδότηση αφορά τα πολεοδομικά χαρακτηριστικά όπως και την πυροπροστασία του χώρου και παρέχεται μία φορά, ενώ ο πυροσβεστικός έλεγχος είναι περιοδικός ανά τριετία.
Ακόμη, προτείνεται και η άδεια παράστασης για τις περιπτώσεις που μία παράσταση δίνεται σε χώρο, ο οποίος δεν διαθέτει τη μόνιμη άδεια λειτουργίας και εγκατάστασης.
Επίσης, με την πρόταση Καμίνη, προτείνεται η ευθύνη αδειοδότησης να περνά καθαρά στους δήμους με τη συνδρομή της πολεοδομίας τους και της πυροσβεστικής υπηρεσίας.
Τέλος, προβλέπεται η λειτουργία θεατρικών χώρων με λίγους σχετικά θεατές στις περιοχές, όπου ισχύουν τα ειδικά προεδρικά διατάγματα χρήσεων γης, που δεν το επιτρέπουν (όπως στο Μεταξουργείο).
Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη πρόταση είναι προσωρινή, ώστε να μπορέσουν να λειτουργήσουν οι θεατρικοί χώροι τη χειμερινή περίοδο, αφού ο πλήρης εκσυγχρονισμός του νομοθετικού πλαισίου, σε συνδυασμό με την επανεξέταση των κριτηρίων ασφαλείας και την κατάταξή τους με βάση τον αριθμό των θεατών, ξεφεύγει των δυνατοτήτων της ομάδας εργασίας, που συνέστησε ο δήμαρχος Αθηναίων. Γι αυτό και από τις ρυθμίσεις της πρότασης εξαιρούνται οι κινηματογράφοι.