27 Ιουλ 2013

Ούτε βήμα πίσω σε ό,τι αφορά στο κλείσιμο της ΕΡΤ

Απέρριψε ο Π. Καψής την πρόταση των εργαζομένων της ΕΡΤ να ανοίξει άμεσα, δίχως την παρεμβολή του μεταβατικού φορέα, η νέα δημόσια τηλεόραση και να λειτουργήσει με όσους εργάζονταν ήδη. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση των εργαζομένων....
, στην τέταρτη κατά σειρά συνάντηση που είχαν οι δύο πλευρές, πρότειναν στον αρμόδιο υφυπουργό να συνεχίσουν να παράγουν πρόγραμμα, με ταχύτατες διαδικασίες να γίνει η αποχώρηση όσων συνταξιοδοτούνται και η ΝΕΡΙΤ να λειτουργήσει όπως προβλέπεται. Ενώ μέσα σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα να σχηματοποιηθεί και να οριστικοποιηθεί το νέο οργανόγραμμα και ο νέος Γενικός Κανονισμός Προσωπικού, με ουσιαστικό διάλογο, με ανεξάρτητους φορείς και ενώσεις των εργαζομένων.

Με βάση -όπως αναφέρουν- τα νέα δεδομένα που δημιουργεί η ψήφιση του νόμου για τη ΝΕΡΙΤ, την προκήρυξη 589 θέσεων εργασίας για ένα μεταβατικό μόρφωμα και το νέο τοπίο που έχει διαμορφωθεί από τις 44 ημέρες της αδιάλειπτης παρουσίας των εργαζομένων στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ, η πρόταση αυτή αποτελεί μια ολοκληρωμένη λύση που προστατεύει τα δικαιώματα των εργαζομένων και αποδίδει τάχιστα έναν πραγματικό Δημόσιο Ραδιοτηλεοπτικό Φορέα.

Ο Π. Καψής αρνήθηκε και να μεταφέρει ακόμα την πρότασή τους αυτή στην κυβέρνηση, ενώ σε συνέντευξή του στον «Αθήνα 9.84» δήλωσε πως η διαδικασία θα προχωρήσει όπως έχει προαναγγελθεί και όλοι οι εργαζόμενοι θα απολυθούν. Σχολιάζοντας την πρόταση των εργαζομένων δήλωσε ότι δε ...συνάδει με τη φιλοσοφία της κυβέρνησης και πως δεν μπορεί η κυβέρνηση να πει «εντάξει, έκλεισε, έγινε ό,τι έγινε (...) δεν μπορούμε να πούμε ότι κάνουμε τη νέα τηλεόραση, μεταφέροντας τους 2.000 εργαζόμενους της ΕΡΤ και ακυρώνοντας στην πραγματικότητα τις απολύσεις. Διότι αυτό θα σήμαινε ότι δεν έχουν γίνει απολύσεις. Αυτό είναι τελείως έξω από τη φιλοσοφία όλων όσων έχουν γίνει μέχρι σήμερα». Πρόσθεσε πως σε μια τέτοια περίπτωση θα έπρεπε να αναζητηθούν αλλού οι 2.000 δημόσιοι υπάλληλοι προς απόλυση.

Ερωτηθείς σχετικά ο Π. Καψής ανέφερε πως έχουν ήδη γίνει 1.600 αιτήσεις για τις 600 θέσεις που θέλουν να καλύψουν για το νέο μεταβατικό μόρφωμα, ενώ δεν απέκλεισε κάποιες προσλήψεις να γίνουν έξω απ' τη διαδικασία που ακολουθείται για τις υπόλοιπες εάν πρόκειται για ειδικότητες για τις οποίες δεν υπάρχει προσφορά...

πηγη

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο