24 Ιουλ 2013

Η ταινία για τον Νέλσον Μαντέλα κάνει πρεμιέρα στο Φεστιβάλ του Τορόντο τον Σεπτέμβριο

(φωτό) Ο Ιντρις Ελμπα ερμηνεύει τον Νέλσον Μαντέλα στη μεγάλη οθόνη.

Παγκόσμια πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο τον Σεπτέμβριο θα κάνει η ταινία για τη ζωή του Νέλσον Μαντέλα με τίτλο «Mandela: Long Walk to Freedom», σύμφωνα με ανακοίνωση των διοργανωτών του φεστιβάλ.

Με αφορμή ...
τα 95ά γενέθλια (18 Ιουλίου) του εμβληματικού ηγέτη της Νότιας Αφρικής που νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Πρετόρια, κυκλοφόρησε και το τρέιλερ αυτής της βιογραφικής ταινίας του Τζάστιν Τσάντγουικ, με τον Ιντρις Ελμπα και τη Ναόμι Χάρις ως Νέλσον και Γουίνι Μαντέλα.

Μετά από την τηλεοπτική σειρά «The wire» και τη φανταστική περιπέτεια «Pacific Rim», ο Ελμπα αναλαμβάνει να μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη τη ζωή του αγωνιστή κατά του Απαρτχάιντ.

«Αισθάνομαι πλέον πολύ πιο κοντά σ’ αυτόν. Ημουν πάντα κοντά του και γνώριζα πολύ καλά την ιστορία του. Ηταν μεγάλη τιμή για μένα να τον υποδυθώ στην ταινία. Αισθάνθηκα βαθιά τιμημένος» λέει ο Ελμπα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η ζωή του Νέλσον Μαντέλα εμπνέει τον κινηματογράφο. Το 2009 ο βραβευμένος με Οσκαρ Κλιντ Ιστγουντ παρουσίασε την ταινία «Ανίκητος», με τον Μόργκαν Φρίμαν στο ρόλο του Μαντέλα και τον Ματ Ντέιμον να ερμηνεύει τον Φρανσουά Πιενάρ, αρχηγό της ομάδας ράγκμπι της Νότιας Αφρικής.

πηγη

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο