25 Ιουλ 2013

Μελωδική αύρα στο 8ο Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ ΑίγιναςΑπό την Πέμπτη 25 Ιουλίου έως και την Παρασκευή 9 Αυγούστου


(φωτό) Στιγμιότυπο από την ταινία «Γυμνά χέρια» του Γιώργου Σκεύα, για τον μαέστρο Δημήτρη Μητρόπουλο.

Μετά τις τρεις προφεστιβαλικές χειμωνιάτικες συναυλίες στην Αθήνα, που άνοιξαν τον δρόμο για ...
το καλοκαίρι, ο κοντινός, αλλά πανέμορφος νησιωτικός προορισμός, η Αίγινα, θα πλημμυρίσει από μελωδίες, σε μια εποχή που ο πολιτισμός αποκτά ισχυρό ρόλο, προσφέροντας κοινωνικό στήριγμα και πνοή ζωής.

Με την καλλιτεχνική διεύθυνση της Ντόρας Μπακοπούλου, την ουσιαστική υποστήριξη του Συλλόγου των Φίλων του και τη συμμετοχή 62 καλλιτεχνών σε 5 συναυλίες, το 8ο Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας διοργανώνεται από σήμερα, Πέμπτη 25 Ιουλίου, έως και την Παρασκευή 9 Αυγούστου, στις 9 το βράδυ.


Και αυτήν τη χρονιά, το Φεστιβάλ συνεχίζει την επιτυχημένη και ποιοτική πορεία του, με διακεκριμένους καλλιτέχνες και έργα κλασικής και τζαζ μουσικής, αλλά και μία κινηματογραφική βραδιά, αφιερωμένη στον μεγάλο μαέστρο Δημήτρη Μητρόπουλο και στον ηθοποιό – σκηνοθέτη Λευτέρη Βογιατζή που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή, ο οποίος συμμετέχει στην ταινία.

Αναλυτικό πρόγραμμα

Πέμπτη 25 Ιουλίου


Ο μαέστρος της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, Μιχάλης Οικονόμου.Παραλία της Αύρας: Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, σολίστ: Ρενάτο Ρίπο (βιολοντσέλο), μουσική διεύθυνση: Μιχάλης Οικονόμου. Έργα: Καμίγ Σαιν - Σανς και Λούντβιχ Βαν Μπετόβεν.

Κυριακή 4 Αυγούστου
Μικρό Θέατρο Ιάσονα Μολφέση - Παχειά Ράχη: «Γυμνά Χέρια», ταινία - ντοκιμαντέρ του Γιώργου Σκεύα για τον Δημήτρη Μητρόπουλο, με τον Λευτέρη Βογιατζή (θέσεις περιορισμένες).

Τρίτη 6 Αυγούστου


Σύνολο μουσικής δωματίου Κύκλος - Kyklos Ensemble.Παραλία της Αύρας: Σύνολο μουσικής δωματίου Κύκλος - Kyklos Ensemble, «Άστορ Πιατσόλα για 12», 12 σολίστ σε τάνγκο. Οι σπουδαίοι σολίστ της κλασσικής μουσικής: Χρήστος Ζερμπίνος, Σέρτζιου Ναστάσα, Βασίλης Λύκος, Τάκης Καπογιάννης, Νίκος Πλατύραχος, Δημήτρης Δεκαβάλλας, Μαριλένα Δωρή, Μάριος Αργυρός, Δημήτρης Γκόγκας, Κώστας Σίσκος, Δημήτρης Δεσύλλας και Μίλτος Λογιάδης συναντιούνται για πρώτη φορά, σε ένα ραντεβού με το «Nuevo» του Άστορ Πιατσόλα.


Τετάρτη 7 Αυγούστου
Μικρό Θέατρο Ιάσονα Μολφέση - Παχειά Ράχη: Συναυλία μουσικής δωματίου από το Κουαρτέτο εγχόρδων «ΤΡΟΠΟΣ» και τον κλαρινετίστα Σπύρο Μουρίκη, με έργα Σούμπερτ και Μπραμς (θέσεις περιορισμένες).

Παρασκευή 9 Αυγούστου
Παραλία της Αύρας: Κουϊντέτο Δημήτρη Καλαντζή, «Mano's» - Ο Μάνος Χατζιδάκις συναντά τη τζαζ. Πρόκειται για μια τζαζ προσέγγιση στη μουσική του μεγάλου μας συνθέτη, με σεβασμό στο πρωτογενές του υλικό.

Πληροφορίες
Τιμές εισιτηρίων: κανονικό: 12 ευρώ, φοιτητές – σπουδαστές - παιδιά: 5 ευρώ, κάρτα διαρκείας για όλες τις εκδηλώσεις: 30 ευρώ. Προπώληση εισιτηρίων: ζαχαροπλαστείο Αιάκειον - παραλία Αίγινας, τηλεφωνικά: 210 7234567, ηλεκτρονικά: www.ticketservices.gr.
πηγη

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο