19 Ιουν 2013

Επιστρέφει η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής

Η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής, θεσμός πλέον για τα καλλιτεχνικά δρώμενα, επιστρέφει για 14η χρονιά με δεκάδες μουσικές εκδηλώσεις που θα γίνουν στην Αθήνα αλλά και σε μεγάλες πόλεις της περιφέρειας. 

Με την υποστήριξη και το πάθος εκατοντάδων πολιτών και εθελοντών, 28 πόλεις... συμμετέχουν στο μουσικό αυτό πανόραμα, με σκοπό να πλημμυρίσουν με μελωδίες και ήχους οι γειτονιές και οι πλατείες, οι πεζόδρομοι και τα πάρκα της Ελλάδας, από τις 19 έως τις 24 Ιουνίου. Οι φετινές συναυλίες, δράσεις και εκδηλώσεις φέρνουν ένα ουσιαστικό μήνυμα αισιοδοξίας, ενότητας και συνεργασίας, σε μια περίοδο εξαιρετικών δυσκολιών για την χώρα μας. Συνολικά ενώθηκαν αφιλοκερδώς 2.500 μουσικοί και 495 συγκροτήματα, Djs, χορωδίες και ορχήστρες, που θα παρουσιαστούν μέσα από 210 εκδηλώσεις και 38 παράλληλες δράσεις πανελλαδικά.

Η Γιορτή της Μουσικής ξεκίνησε από τη Γαλλία και κατάφερε να γίνει πανευρωπαϊκός θεσμός. Να σημειώσουμε ότι η Ελλάδα παίρνει μέρος από το 1999 και ήταν μία από τις πρώτες χώρες που συμμετείχε. Στο φετινό πρόγραμμα μπάντες, χορωδίες, συγκροτήματα ωδείων, καινούργια γκρουπ, μουσικά σύνολα θα κατακλύσουν μεγάλες πόλεις και νησιά, από το Διδυμότειχο έως τα Κύθηρα και από την Κομοτηνή έως το Ηράκλειο. Στην Αθήνα θα γίνουν εκδηλώσεις στο Σύνταγμα, την πλατεία Κλαυθμώνος, την πλατεία Αυδή, τον λόφο Φιλοπάππου, τον Εθνικό Κήπο, την Αδριανού κ.α. Ένα ηχηρό κάλεσμα που μας προτρέπει να αφήσουμε στην άκρη τα προβλήματα της καθημερινότητας, έστω και για λίγες ώρες, και να αφεθούμε στους ρυθμούς και στη δύναμη της μουσικής.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο