14 Μαΐ 2013

Ο Ντάστιν Χόφμαν βάζει «Στοίχημα» στη ΝΕΤ

«Παίζει ο Ντάστιν Χόφμαν σε σειρά;» με ρώτησε μια φίλη όταν της πρότεινα να βλέπει από σήμερα και κάθε Δευτέρα το «Luck» («Στοίχημα» στην ελληνική μετάφραση). 

Ο δις βραβευμένος με Όσκαρ Αμερικανός ηθοποιός είναι το δόλωμα για ...
να ξεκινήσεις μια σειρά για την οποία χρειάζεσαι λεξικό ιπποδρομιακής αργκό (ή τουλάχιστον έναν καλό υποτιτλιστή για την να αποδώσει), αλλά το «Στοίχημα» έχει πολλές ακόμη αρετές. 

Καλά είναι τα βρετανικά costume dramas (το χιτ «Downton Abbey» επιστρέφει σε επανάληψη κάθε Παρασκευή), αλλά καιρός να δούμε από τη ζώνη σειρών της ΝΕΤ κάτι διαφορετικό. 

Το «Στοίχημα» είναι αρκετά διαφορετικό, έξω από τα δεδομένα του ήδη προχωρημένου HBO που το έδειξε στην Αμερική, αφού αναφέρεται στον οριακό μικρόκοσμο των ιπποδρομιών με χαρακτήρες που δύσκολα γίνονται αρεστοί (πώς να ταυτιστείς με αλογομούρηδες, τζογαδόρους και γκάνγκστερ;). 

Ο Ντάστιν Χόφμαν υποδύεται σε τοπ φόρμα τον κακοποιό Τσέστερ Μπερνστάιν, ο οποίος βγαίνοντας από τη φυλακή ποντάρει στο άλογο που έχει αποκτήσει ο πιστός φίλος και οδηγός του (Ντένις Φαρίνα) για να αποκτήσει τον έλεγχο ενός ιπποδρόμου στην Καλιφόρνια και να εκδικηθεί όσους ευθύνονται για τη φυλάκισή του. 

Πολλά υποσχόμενο το «Στοίχημα», λόγω ερμηνειών (ξεχωρίζουν επίσης οι Ίαν Χαρτ, Νικ Νόλτε και Μάικλ Γκάμπον), του αργόσυρτου σκηνοθετικού τόνου που επέβαλλε ο Μάικλ Μαν στον πιλότο και της εξέχουσας θέσης του λόγου που είναι χαρακτηριστική σε όλες τις σειρές του δημιουργού Ντέιβιντ Μιλτς («Deadwood», «John from Cincinnati»), δυστυχώς δεν απέδωσε τα αναμενόμενα εξαιτίας ενός απρόοπτου γεγονότος, που οι παραγωγοί είχαν κάνει κάθε προσπάθεια να αποφύγουν: τρία άλογα σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, οι φιλοζωικές οργανώσεις ξεσηκώθηκαν και η σειρά κόπηκε πρόωρα – αλλά κι αυτός ο κύκλος των εννιά επεισοδίων έχει μια αυτονομία που δεν αφήνει ξεκρέμαστους τους χαρακτήρες.

Το «Στοίχημα» προβάλλεται από τη Δευτέρα 13/5 στις 22:05 στη ΝΕΤ. Δείτε παρακάτω το τρέιλερ και ένα μικρό απόσπασμα με συνεντεύξεις των συντελεστών.




Νίκος Βουλαλάς nvoulalas@athinorama.gr

πηγη

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο