8 Μαΐ 2013

Εβδομάδα Παιδικής Λογοτεχνίας στο Μόναχο

H «παραμυθού» Εύη Γεροκώστα, βρέθηκε στα τέλη Απριλίου σε μυστική αποστολή στο Μόναχο. Με τη βοήθεια του Παναγιώτη Μιχαηλίδη, του επονομαζόμενου και καπετάν Πανάγου, «διέρρηξαν» τις τάξεις των ελληνικών σχολείων του Μονάχου και του Νταχάου, διευκολύνοντας την «είσοδο» άπειρων παραμυθιών!

Όλα αυτά, συνέβησαν στην...
Εβδομάδα Παιδικής Λογοτεχνίας, που διοργάνωσε, για δωδέκατη χρονιά, το Ελληνικό Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού «Αριστοφάνης», με έδρα το Μόναχο. Στόχος του εγχειρήματος, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Μιχαηλίδης, ήταν να δοθεί η δυνατότητα στα Eλληνόπουλα να έρθουν σε επαφή με το εξωσχολικό βιβλίο, «να κερδίσουμε έστω και ένα παιδί, να σκέφτονται και να νιώθουν ελληνικά», όπως είπε.

Η προσπάθεια που κάνει εδώ και 12 χρόνια ο κ. Μιχαηλίδης, για να φέρει σε επαφή τα ελληνικής καταγωγής παιδιά με τη λογοτεχνία, αναγνωρίστηκε από τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, ο οποίος απένειμε στον «Αριστοφάνη» το βραβείο προγράμματος για τη φιλαναγνωσία. Το βραβείο συνοδεύτηκε από βιβλία αξίας 300 ευρώ, τα οποία προσέφεραν οι εκδόσεις «Πατάκη», στο 2ο Δημοτικού Σχολείου Μονάχου.

Ο «Αριστοφάνης» διοργανώνει στις 19 Μαΐου συναυλία της Αρετής Κετιμέ και νέων καλλιτεχνών, στο πλαίσιο του 2ου Φεστιβάλ Νέων Μουσικών Γερμανίας.
πηγη

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο