14 Μαΐ 2013

Διεθνής Ημέρα και Νύχτα των Μουσείων με δωρεάν είσοδο

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 18 ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΜΑΙΟΥ Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ.

Του Γιώργου Βαϊλάκη

Με μία σειρά από ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις, εκπτώσεις στα πωλητήρια, είσοδο χωρίς εισιτήριο, ειδικές δραστηριότητες, ξεναγήσεις στις ...μόνιμες συλλογές και ένα πραγματικά εορταστικό κλίμα συμμετέχουν τα μουσεία, το Σάββατο 18 και την Κυριακή 19 Μαΐου, στην καθιερωμένη, πια, Διεθνή Ημέρα και Νύχτα Μουσείων. 

Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης ανοίγει τις πύλες του στο κοινό το Σάββατο 18 Μαΐου με ελεύθερη είσοδο από τις 10.00 έως τις 24.00, ξεναγήσεις στις μόνιμες συλλογές καθώς και στην έκθεση για το βραβείο ΔΕΣΤΕ 2013, προβολές σε συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας (ντοκιμαντέρ για τη Μαρίνα Αμπράμοβιτς, τον Αϊ Γουεϊγουεϊ και αφιερώματα σε μικρού μήκους πειραματικά φιλμ καλλιτεχνών του εικοστού αιώνα) και δράσεις για τα παιδιά. 

Οσο για το Ιδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β. & Μ. Θεοχαράκη, θα έχει ελεύθερη είσοδο το Σάββατο 18 Μαΐου από τις 18:00 το απόγευμα έως τις 02:00 τα ξημερώματα. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να περιπλανηθούν στην έκθεση «Μακρουλάκης. Η Αρμονία των Εικόνων 1956-2013». Στη συνέχεια, στον προαύλιο χώρο του Ιδρύματος το κοινό θα απολαύσει (στις 20.30) μελωδίες τάνγκο με φόντο το Μπουένος Αϊρες από τον Σπύρο Μοσχόπουλο και τη Natalia Soledad Petsalis. Μάλιστα, το Art Shop του Ιδρύματος θα παρέχει εκπτώσεις έως και 70% σε επιλεγμένα είδη. Επίσης, για το κεντρικό κτιριο του Μουσείου Μπενάκη, το Σάββατο 18 και την Κυριακή 19 Μαΐου, η είσοδος θα είναι ελεύθερη, ενώ παράλληλα στο πωλητήριο οι εκδόσεις θα διατίθενται με έκπτωση 50% και τα αντικείμενα με έκπτωση 20%. Το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας και το Κέντρο ΓΑΙΑ υποδέχεται το Σάββατο 18 Μαΐου τους επισκέπτες από τις 10:00 το πρωί μέχρι τις 16:00 το απόγευμα με ελεύθερη είσοδο.

Συγκεκριμένα, στον κήπο του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας, στο πλαίσιο της έκθεσης «Κλιματική Αλλαγή και Μνημεία», τους μικρούς φίλους θα περιμένουν ξεναγήσεις, χειροτεχνίες, περιβαλλοντικά παιχνίδια και θεατρικό παιχνίδι εμπνευσμένο από τον Μύθο του Ιάσωνα. Και ακόμη, το Μουσείο της Ακρόπολης θα παραμείνει ανοιχτό την ημέρα εκείνη από τις 8.00 το πρωί έως τα μεσάνυχτα, με ελεύθερη είσοδο. Στις 9 το βράδυ, στον προαύλιο χώρο του Μουσείου, η Ορχήστρα Νέων του Κέντρου Γραμμάτων και Τεχνών Δίου, θα ερμηνεύσει τραγούδια συνθετών από το πλούσιο ρεπερτόριο της ελληνικής παραδοσιακής και έντεχνης μουσικής.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο