8 Μαΐ 2013

Βιβλίο - Εσωτερική στροφή 180 μοιρών

Πιστεύοντας ότι το γέλιο είναι πηγή ζωής και τρόπος επιβίωσης σε δύσκολους καιρούς και ότι το βιβλίο είναι το πιο υγιές μέσο για τον σκοπό αυτό, η Ισμήνη Μπάρακλη περιγράφει με χιούμορ αυτά που βιώνει η σύγχρονη Ελληνίδα, στο πρώτο της βιβλίο, με τίτλο «Από τα Gucci στο… ταγάρι».

Τί μπορεί να κάνει μία γυναίκα.... να στρέψει αλλού την κατεύθυνση της εσωτερικής της πυξίδας, να αλλάξει ιδέες, να αναθεωρήσει τις αντιλήψεις της και να προχωρήσει κρατώντας μόνο τις ουσιαστικές αξίες της ζωής;

Πιστεύοντας ότι το γέλιο είναι πηγή ζωής και τρόπος επιβίωσης σε δύσκολους καιρούς και ότι το βιβλίο είναι το πιο υγιές μέσο για τον σκοπό αυτό, η συγγραφέας Ισμήνη Μπάρακλη περιγράφει με χιούμορ αυτά που βιώνει η σύγχρονη Ελληνίδα, στο πρώτο της βιβλίο, με τίτλο «Από τα Gucci στο… ταγάρι», το οποίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μίνωας.

Tο εξώφυλλο του βιβλίου.Πρόκειται για μία ιστορία αγάπης, εσωτερικών αναζητήσεων και εξωτερικών αλλαγών, έναν αγχολυτικό οδηγό επιβίωσης, με ηρωίδα την Ιόλη, η οποία – μοιάζοντας λίγο πολύ με πολλές γυναίκες - αυτοσαρκάζεται, διακωμωδεί, απομυθοποιεί και κάνει τον εσωτερικό της απολογισμό με τον πιο αστείο τρόπο, προκειμένου να βρει τις ισορροπίες της, την ψυχική της γαλήνη και τη χαμένη της αισιοδοξία. Φαινομενικά εύθραυστη αλλά κατά βάθος δυνατή, η Ιόλη αλλάζει ιδέες, επαναδιαπραγματεύεται το παρελθόν και προχωράει μπροστά, κρατώντας μόνο ό,τι αξίζει. Με άλλα λόγια… «Από τα Gucci στο ταγάρι».


Σαν σοκολατάκι πολυτελείας…

«…Η ζωή, λοιπόν, στην αρχή ήταν συναρπαστική. Σαν σοκολατάκι πολυτελείας, που το ξεδιπλώνεις με λαχτάρα, ενθουσιασμό και περιέργεια να γευτείς μια πολύ φίνα γεύση. Ακριβώς έτσι, την πάτησα κι εγώ. Και εκεί που το είχα δαγκώσει και περίμενα να ξεχυθεί η βελούδινη πραλίνα… μου σκάει μια φαρμακίλα άλλο πράγμα, σαν ληγμένη αντιβίωση. Και είχα και όλα αυτά τα παραπλανητικά γλυκόλογα του «αφεντικού», που μου είχαν κάνει πλύση εγκεφάλου... “Είσαι το μισό μου πορτοκάλι, είσαι το σύμπαν μου, είσαι ο ήλιος μου, είσαι το φως μου, είσαι η αδελφή ψυχή”, που μάλλον ερμηνεύεται ως “θα σου βγάλω την ψυχή αδελφούλα!”…».

Ισμήνη Μπάρακλη


Η Ισμήνη Μπάρακλη.

Η Ισμήνη Μπάρακλη κατάγεται από το Ναύπλιο, αλλά γεννήθηκε στην Αθήνα σε ένα σπίτι γεμάτο βιβλία και μυρωδιές μαγειρικής. Φοίτησε στο St George Commercial College στο τμήμα Ελληνοαγγλομαθών γραμματέων και Δημοσίων Σχέσεων-Marketing. Εργάστηκε επί σειρά ετών σε μεγάλη οικονομική εφημερίδα ως υπεύθυνη εκδηλώσεων και συνεδρίων. Έχει δημιουργήσει μια όμορφη οικογένεια με έναν δεκάχρονο βιβλιοφάγο γιο. Το «Από τα Gucci στο… ταγάρι» είναι το πρώτο της βιβλίο.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο