4 Απρ 2013

«Les Enfants de Lumière» Γαλλικό σινεμά: μια ιστορία αγάπης

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας - Νύχτες Πρεμιέρας και το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, στο πλαίσιο του 14ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου, το οποίο πραγματοποιείται από τις ...
4 έως τις 10 Απριλίου, παρουσιάζουν το «Les Enfants de Lumière», ένα διαδραστικό κινηματογραφικό παιχνίδι για παιδιά και ενήλικες. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Το παιχνίδι έχει σκοπό την εισαγωγή των παιδιών και του κοινού στην ιστορία του γαλλικού κινηματογράφου. Περιλαμβάνει προβολή βίντεο-αποσπάσματα από τις σημαντικότερες στιγμές του Γαλλικού κινηματογράφου. Από τους αδερφούς Λιμιέρ στον Ζορζ Μελιές και από το σουρεαλισμό του Μπουνιουέλ και του Νταλί στον ποιητικό ρεαλισμό του Μαρσέλ Καρνέ. Από την εποχή των μεγάλων σταρ όπως, η Ζαν Μορό, η Κατρίν Ντενέβ, ο Αλαίν Ντελόν, ο Ζαν Πολ Μπελμοντό και ο Ζαν Λουί Τρεντινιάν, στους μεγάλους κωμικούς, όπως ο Λουί Ντεφινές, μέχρι και σήμερα, στην εξέλιξη του σινεμά κινουμένων σχεδίων.

Παράλληλα με την προβολή, θα μεσολαβεί σχολιασμός του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Φεστιβάλ και Διευθυντή του περιοδικού Σινεμά, Ορέστη Ανδρεαδάκη, με ερωτήσεις και συμμετοχή των μαθητών και του κοινού.

Οι προβολές θα πραγματοποιηθούν:

Στο χώρο του: Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου (οδός Τοσίτσα αρ. 1, Αθήνα)- Τηλ: 213 214 4800

Ημέρες: Παρασκευή 05.04, Τρίτη 09.04 & Τετάρτη 10.04.

Ώρα Προσέλευσης: 10.00 πμ

Διάρκεια δράσης: 1 ώρα περίπου

Είσοδος: ΕΛΕΥΘΕΡΗ
πηγη

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο