16 Απρ 2013

Ελληνικές ταινίες για την κρίση ταξιδεύουν στο φεστιβάλ Crossing Europe

«To αγόρι τρώει το φαγητό του πουλιού» είναι το βραβευμένο φιλμ του Έκτορα Λυγίζου που διακρίθηκε πρόσφατα στα βραβεία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου (βραβείο καλύτερης ταινίας). Με σαφείς αναφορές στην οικονομική κρίση και τις δύσκολες συνθήκες που βιώνουν....
πολλοί Έλληνες, περιγράφει τρεις μέρες από τη ζωή ενός νέου στην Αθήνα o οποίος μοιράζεται την τροφή του με το καναρίνι του.

Η ταινία «Συγχαρητήρια στους αισιόδοξους?» της Κωνσταντίνας Βούλγαρη εστιάζει στο πρόσωπο της 32χρονης Ηλέκτρας, η οποία ενώ ζει στην Αθήνα την εποχή της κρίσης, βιώνει και η ίδια την δική της προσωπική κρίση. Μπερδεμένη με το τι θέλει να κάνει στη ζωή της επαγγελματικά, ερωτικά, πως θέλει να ζήσει, πως θέλει να αγαπήσει, την βλέπουμε σε κάποιες συναντήσεις με τα σημαντικότερα πρόσωπα στη ζωή της. Μια προσωπική, υποκειμενική καταγραφή της σημερινής πραγματικότητας, με χιούμορ, θυμό και αγάπη.

Δύο ακόμη ελληνικές παραγωγές θα συμπεριληφθούν στο πρόγραμμα των προβολών του φεστιβάλ: ο πολυβραβευμένος «Κυνόδοντας» του Γιώργου Λάνθιμου, αντιπροσωπευτικό δείγμα μιας δυναμικής νέας γενιάς κινηματογραφιστών αλλά και το ντοκιμαντέρ «100» του Γεράσιμου Ρήγα που θα συμμετάσχει στην ενότητα «Working Worlds». Η ταινία τεκμηρίωσης του Ρήγα καταγράφει την καθημερινότητα στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Άμεσης Δράσης Αττικής από τη στιγμή της κλήσης από έναν πολίτη μέχρι την προσπάθεια διαχείρισης του εκάστοτε περιστατικού.

Το φεστιβάλ Crossing Europe από το 2004 περιλαμβάνει ευρωπαϊκές ταινίες κοινωνικό-πολιτικού περιεχόμενου, ενώ φέτος θα συμμετέχουν σε όλες τις κατηγορίες συνολικά 140 ξεχωριστές και προσεκτικά διαλεγμένες ταινίες μεγάλου και μικρού μήκους καθώς και ντοκιμαντέρ.
πηγη

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο