2 Απρ 2013

"Αδειάζει" τον Γ. Καμίνη ο Κ. Τζαβάρας


Χωρίς κανέναν σύμμαχο μένει ο δήμαρχος Αθηναίων μετά και το χθεσινό "άδειασμά" του από τον αναπληρωτή υπουργό Πολιτισμού. 

Σε συνάντησή του με αντιπροσωπεία της νεοσύστατης Ένωσης Χώρων Πολιτισμού, ο Κ. Τζαβάρας εμφανίστηκε κάθετα αρνητικός στις....
σφραγίσεις χώρων πολιτισμού που επιχειρεί ο Δήμος, οι οποίες, όπως τόνισε, πρέπει να ανασταλούν έως ότου αναθεωρηθεί το νομοθετικό πλαίσιο. Στη συνάντηση, ο αναπληρωτής υπουργός διαβεβαίωσε την αντιπροσωπεία της Ένωσης ότι θα επιδιώξει συνάντηση με τον Γ. Καμίνη μόλις ο τελευταίος επιστρέψει από την επίσκεψή του στην Κίνα, ενώ φάνηκε να συμμερίζεται το αίτημα στην επιτροπή αναθεώρησης του νομοθετικού πλαισίου να συμμετάσχουν ειδικοί από τον χώρο των εναλλακτικών σκηνών.

Μετά τη χθεσινή εξέλιξη, που καταδεικνύει την απομόνωση της δημοτικής αρχής, η επόμενη "μάχη" αναμένεται να δοθεί την Πέμπτη, στο Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο καλείται να αποφασίσει περί της αναστολής ή μη των αποφάσεων σφράγισης. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αντιπρόεδρός του Χρήστος Τεντόμας, με άρθρο του, τάχθηκε κατά των σφραγίσεων. Εν όψει της συνεδρίασης αυτής, η προγραμματισμένη για σήμερα σφράγιση του θεάτρου Ακαδήμεια ανεστάλη, σύμφωνα με έγγραφη ειδοποίηση του Δήμου προς τους υπευθύνους του χώρου.

 Διαψεύδουν τον Δήμο

Εν τω μεταξύ, η Ένωση Χώρων Πολιτισμού διαψεύδει τους ισχυρισμούς του Δήμου Αθηναίων ότι "από τα τέλη Φεβρουαρίου είχαν ενημερωθεί για τις ενέργειες και τις διαδικασίες τις οποίες έπρεπε να ακολουθήσουν για να υπάρξει λύση" τα μέλη της, σημειώνοντας σε ανακοίνωσή της ότι "δεν ενημερώθηκε κανένας χώρος κάτω των 200 θέσεων", ότι οι αποφάσεις για σφράγιση πάρθηκαν χωρίς να γίνει κανένας κατά περίπτωση έλεγχος και ότι "ο Δήμος Αθηναίων συνεχίζει αυθαίρετα να κατονομάζει ένα μεγάλο αριθμό χώρων ως θέατρα, ενώ είναι σαφές πως ουδεμία σχέση έχουν με θεατρικές σκηνές".

* Τη συμπαράστασή της στις θεατρικές σκηνές που κινδυνεύουν εξέφρασε με ανακοίνωσή της η Ένωση μη Κερδοσκοπικών Θιάσων, καλώντας σε αναστολή μέχρι το τέλος της σεζόν, με τη δημιουργία από κοινού επιτροπής αναθεώρησης του νομοθετικού πλαισίου, ενώ και η ΠΟΘΑ υιοθετεί το αίτημα της αναστολής μέχρι την έναρξη της επόμενης σεζόν, καθώς "η νομοθεσία είναι απαραίτητο να εκσυγχρονιστεί και με τη συνδρομή των φορέων του πολιτισμού".

Σ.Κ.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο