28 Μαρ 2013

14ο Φεστιβάλ Γαλλικού Κινηματογράφου από τις 4 έως τις 10 Απριλίου

Το 14ο Φεστιβάλ Γαλλικού Κινηματογράφου, πραγματοποιείται από τις 4 έως τις 10 Απριλίου 2013, στην Αθήνα, υπό την αιγίδα των Πρεσβειών της Γαλλίας, του Βελγίου, του Καναδά, του Λουξεμβούργου, του Μαρόκου και της Ρουμανίας στην Ελλάδα και τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων.

Οι προβολές των ταινιών πραγματοποιούνται ....
σε κινηματογραφικές αίθουσες στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, στο Δαναό 1, Odeon Όπερα 1 και στο Auditorium του Γαλλικού Ινστιτούτου Αθηνών. 


Το 14ο Φεστιβάλ Γαλλικού Κινηματογράφου ακολούθως και κατά το χρονικό διάστημα από 11 έως και 17 Απριλίου 2013, μεταφέρεται στη Θεσσαλονίκη. 


14 Χρόνια Φεστιβάλ


Το Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου ξεκίνησε ένα φθινόπωρο του 2000 και στα επόμενα χρόνια καθιερώθηκε ως το ανοιξιάτικο κινηματογραφικό γεγονός της Αθήνας. Μέσα στα 13 χρόνια που έχουν περάσει, ο γαλλόφωνος κινηματογράφος κέρδισε το αθηναϊκό κοινό, κατοχύρωσε τη θέση του δίπλα στα δύο σημαντικά ελληνικά φεστιβάλ κινηματογράφου (το Διεθνές Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και το Διεθνές Φεστιβάλ της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας) κι έχει εξελιχθεί σε ένα από τα πιο σημαντικά φεστιβάλ της νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Με τη συνεχή υποστήριξη της Unifrance, το Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου συνεχίζει να συμβάλλει σημαντικά ώστε η Ελλάδα να αγοράζει και να διανέμει ταινίες γαλλόφωνης παραγωγής. 

Θα απονεμηθούν δύο βραβεία στις ταινίες που συμμετέχουν στο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου της Ελλάδας:

To Βραβείο της Κριτικής Επιτροπής που αποτελεί προσφορά του τηλεοπτικού σταθμού TV5 Monde και του Oργανισμού Πολιτισμού, Νέολαιας και Αθλητισμού του Δήμου Αθηναίων και το οποίο πρόκειται να υποστηρίξουν ως χορηγοί επικοινωνίας την προώθηση της ταινίας όταν αυτή προβληθεί στις ελληνικές αίθουσες.

Το Βραβείο Κοινού, το οποίο θα απονεμηθεί σύμφωνα με τις ψήφους των θεατών κατά την έξοδό τους από τις προβολές των ταινιών που συμμετέχουν στο διαγωνιστικό τμήμα. Το βραβείο κοινού είναι προσφορά της εταιρείας Fischer και θα απονεμηθεί στον Έλληνα διανομέα της βραβευμένης ταινίας με σκοπό την προώθησή της όταν αυτή προβληθεί στις ελληνικές αίθουσες.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο