6 Σεπ 2012

Αlegria από το Cirque du Soleil: Tελικά αξίζει τις διθυραμβικές κριτικές;

Γράφει η Τίνα Μεσσαροπούλου
Ένα από τα μεγαλύτερα θεάματα στον κόσμο το Cirque du Soleil με την παράσταση Alegria ήρθε και στην χώρα μας όπου και θα παραμείνει μέχρι και τις 16 Σεπτεμβρίου καθώς δόθηκε παράταση τριών ημερών μιας και ...

... τα μαγικά ή καλύτερα χρυσά (καθώς ένα εισιτήριο κοστίζει από 35 ευρώ έως 75) χαρτάκια έχουν εξαφανιστεί εδώ και καιρό. 

Τελικά, ο βομβαρδισμός των διαφημιστικών μηνυμάτων έκανε τη δουλειά του σε μια Ελλάδα που αν και αδυνατεί να πληρώσει το ρεύμα, την εφορία, τις υποχρεώσεις της ψάχνει τρόπους για να βρει την πολυπόθητη ευφορία, χαρά και ψυχική αγαλλίαση που υπόσχεται η Alegria, σύμφωνα και με την μετάφραση της λέξης στα ελληνικά.

Η παράσταση έχει λάβει διθυραμβικές κριτικές. 
Όχι ότι δεν της αξίζουν, αλλά κατά τη γνώμη μου όσο περισσότερα ακούς, τόσο πιο δύσκολος και απαιτητικός θεατής γίνεσαι. Έτσι, κι εγώ βρέθηκα στην πρεμιέρα της παράστασης όπου πραγματικά επικρατούσε το αδιαχώρητο. Εντυπωσιακά κουστούμια (αν και κάποια ήταν ιδιαιτέρως τρομακτικά και το λέω γιατί την παράσταση παρακολουθούν και πολλά παιδιά), πολυπληθές μπαλέτο που το καταλαβαίνει κανείς στο τέλος όταν όλοι παρελαύνουν από τη σκηνή, ακροβατικά που κόβουν πραγματικά την ανάσα (χωρίς να σημαίνει ότι δεν τα έχουμε ξαναδεί), υπέροχη ζωντανή μουσική. 

Όλα τα παραπάνω συνθέτουν ένα θέαμα που διαρκεί περίπου 3 ώρες μαζί με το διάλειμμα. 

Από τα αρνητικά στοιχεία, είναι τα νούμερα που γεμίζουν το πρόγραμμα για να περάσουμε από τη μία ακροβατική ενότητα στην άλλη. Όσο κι αν είναι απαραίτητα για πρακτικούς και όχι μόνο λόγους, σε αρκετές περιπτώσεις θα τα χαρακτήριζα ιδιαιτέρως παιδαριώδη αλλά και τόσο μακροσκελή που εν τέλει το μόνο που καταφέρνουν είναι να «κάνουν κοιλιά» στο πρόγραμμα και να σε βγάζουν από τη μαγική ατμόσφαιρα της παράστασης. Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο ότι τα μόνο γέλια που ακούγονταν ήταν από τα παιδιά- θεατές. 

Τέλος, αν κάθεστε στα πρώτα καθίσματα των VIP θέσεων προσέξτε γιατί χωρίς να το καταλάβετε μπορείτε να βρεθείτε πάνω στη σκηνή κάνοντας τον Κλόουν.
πηγη

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο