3 Ιουλ 2012

Νέο ρεκόρ 24ωρης συναυλίας στο βιβλίο Γκίνες


Μια από τις πιο «παράξενες» χαρές γεύτηκαν οι Flaming Lips, το ροκ συγκρότημα από τις Ηνωμένες Πολιτείες, που κατάφερε να περάσει στις σελίδες του βιβλίου των ρεκόρ Γκίνες κατορθώνοντας να πραγματοποιήσει οκτώ συναυλίες, σε διάφορες πόλεις στο «Δέλτα του Μισισιπή», μέσα σε...
... 24 ώρες.

Σπάζοντας το προηγούμενο ρεκόρ συναυλιών μέσα σε μια ημέρα, που κατείχε ο Ράπερ Jay - Z - με συνολικά επτά συναυλίες, από την Ατλάντα έως το Λος Αντελες, το 2006- , οι Flaming Lips άρχισαν τις εμφανίσεις τους από το Μέμφις και κατέληξαν στην πατρίδα της μουσικής των μπλουζ, τη Λουϊζιάνα της Νέας Ορλεάνης, στο πλαίσιο του θεσμού «O Music Awards», που πραγματοποιείται με τη στήριξη του μουσικού καναλιού MTV.

Ο επικεφαλής του γκρουπ, Wayne Coyne, δήλωσε μετά την κατοχύρωση του ρεκόρ Γκίνες: «Στις 5 τα ξημερώματα, νομίζεις πως σέρνεσαι και πως μετά βίας μπορείς να τραγουδήσεις... Μα, όπου και αν πηγαίναμε σήμερα, ο κόσμος μας έδινε ενέργεια. Έτσι, τώρα νοιώθω ότι θα μπορούσα να συνεχίσω για ακόμα 24 ώρες. Το να γραφτώ στο ίδιο βιβλίο, μαζί με κάποια που έχει τα πιο μακριά νύχια στα πόδια της ή με αυτόν που γέμισε τα αυτιά του με, τουλάχιστον, 1000 κατσαρίδες... είναι για μένα μια από τις πιο "παράξενες" χαρές».

Οι Jackson Browne, οι Grace Potter & The Nocturnals και οι Neon Trees απόλαυσαν ένα κομμάτι αυτής της εμπειρίας, καθώς συνόδευσαν το συγκρότημα στην 24ωρη τουρνέ του.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο