9 Ιουν 2012

Πλησιάζουν οι «Γιορτές Ανοιχτού Θεάτρου» στη Θεσσαλονίκη



Μια από τις πιο σημαντικές εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη, που εδώ και 30 χρόνια αποτελεί «θεσμό» θα πραγματοποιηθεί εφέτος, από την 1η Ιουλίου έως τις 3 Αυγούστου στη συμπρωτεύουσα. 

Ο λόγος για τις«Γιορτές Ανοιχτού Θεάτρου». 
Η αρχή των εκδηλώσεων, που αυτή τη χρονιά δίνουν έμφαση στο ...... μουσικό θέατρο, θα γίνει με μια συναυλία θεατρικής μουσικής (από το Τμήμα Θεάτρου Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό). Συνολικά, στο πλαίσιο των γιορτών θα πραγματοποιηθούν 26 παραστάσεις από 11 διαφορετικούς θιάσους της συμπρωτεύουσας και όχι μόνο. Τα έργα που θα παρουσιαστούν προέρχονται στο σύνολο τους από το «ρεπερτόριο» του κλασικού και νεότερου Ευρωπαϊκού θεάτρου. Κάποια από αυτά επιχειρούν να προσεγγίσουν με μια νεωτεριστική διάθεση το αρχαίο δράμα.

Οι «Γιορτές Ανοιχτού Θεάτρου» πραγματοποιούνται από το Δήμο Θεσσαλονίκης στο «δημοτικό Θέατρο Κήπου». Εκτός από μια προσπάθεια να φέρουν το κοινό πιο κοντά στην τέχνη της υποκριτικής, οι υπεύθυνοι των εκδηλώσεων επιχειρούν ταυτόχρονα να συμβάλλουν στην προώθηση και προβολή της τοπικής θεατρικής παραγωγής, με τη συμμετοχή και των θιάσων της συμπρωτεύουσας στο συγκεκριμένο φεστιβάλ.

Πηγή:ert.gr

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο