6 Ιουν 2012

ΛΗΞΟΥΡΙ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ «Λαϊκή Τέχνη» Ως τις 30 Ιουνίου

Η Πινακοθήκη Τέχνης του ξενοδοχείου Apollonion Resort & Spa παρουσιάζει την 1η Έκθεση της σεζόν 2012 με έργα Ελληνικής Λαϊκής Ζωγραφικής Naive (ναΐφ) και Pop Art που εγκαινιάζεται στις 9 Ιουνίου. 

Η έκθεση περιέχει έργα των καλλιτεχνών: ...... Σωτήρη & Ευγένιου Σπαθάρη, Μιτσάρα, Σοφίας Καλογεροπούλου, Χρήστου Καγκαρά, Κορνίλιου, Benoit Pare κ.ά. 

Στα έργα της έκθεσης το χρώμα ξεχειλίζει. Μαζί και τα αισθήματα. Μια άλλη Ελλάδα αναδύεται μέσα από τη λογική και την τεχνική του ναΐφ. Οι καλλιτέχνες του είδους μας ταξιδεύουν σε μνήμες αγαπημένες και συνυφασμένες με την ελληνική μυθολογία και το ελληνικό τοπίο, ενώ οι παραδόσεις αναδύονται. Μια ζωγραφική γνήσια ναϊφ, άδολα λαϊκή, στην οποία η αρμονική συνύπαρξη ανθρώπου – φύσης έχει τον πρώτο λόγο. Μια ζωγραφική άμεση, απαλλαγμένη από στείρους κανόνες, που μιλά κατευθείαν στην ψυχή μας, ενώ περιγράφει όσα κινδυνεύουν να χαθούν από το χθες. Η Pop art εξίσου εκρηκτική, αλλά με πιο σύγχρονες διαθέσεις, δημιουργεί τα δικά της τοπία των σημερινών μεγαλουπόλεων. 


Στους χώρους της Πινακοθήκης εξακολουθεί να λειτουργεί τμήμα με έργα της μονίμου έκθεσης σημαντικών Ελλήνων ζωγράφων. 

Η Πινακοθήκη Τέχνης του Apollonion Resort & Spa Hotel, λειτουργεί καθημερινά από τις 20.00 ως τις 22.00. Είναι δε προσβάσιμη τόσο στο κοινό του ξενοδοχείου, όσο και στους επισκέπτες του. 


Διάρκεια έκθεσης: ως τις 30 Ιουνίου. 

Πινακοθήκη Τέχνης εντός του Apollonion Resort & Spa Hotel: 

Ξι, Ληξούρι Κεφαλονιάς, τηλ. 26710-94400 





Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο