Με την ιδιότητα του κατηγορουμένου αναμένεται να διαβεί, μέσα στις επόμενες ημέρες, το κατώφλι της 26ης τακτικής ανακρίτριας ο γνωστός τηλεπαρουσιαστής, τον οποίο κατέγραψε ο «υπερκοριός» της ΕΥΠ να παραγγέλνει δύο φορές κοκαΐνη από το κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών, που εξάρθρωσε η ΕΛ.ΑΣ.
Οι κατηγορίες για τις οποίες θα κληθεί να απολογηθεί ο ...... αγαπητός και χαμογελαστός τηλεπαρουσιαστής θα είναι σε βαθμό πλημμελήματος, καθώς από τα στοιχεία της δικογραφίας προκύπτει ότι προμηθεύτηκε μικρές ποσότητες για προσωπική του χρήση, σύμφωνα με το directnews.gr
Συγκεκριμένα, από τις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες ο παρουσιαστής φέρεται να παρήγγειλε κοκαΐνη από το κύκλωμα στις 14 Ιανουαρίου στο Αιγάλεω και στις 17 Μαρτίου στο Περιστέρι, ζητώντας από ένα από τα καταζητούμενα μέλη της σπείρας «δύο εισιτήρια», φράση – κωδικός, που κατά την αστυνομία αντιστοιχεί σε ποσότητα δύο γραμμαρίων της ναρκωτικής ουσίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η ανακρίτρια έχει αρχίσει να αποστέλει κλήσεις σε απολογία για πλημμεληματικές κατηγορίες σε περισσότερα από 30 άτομα, τα οποία εμφανίζονται να έχουν προμηθευτεί κοκαΐνη και χασίς από τα επτά μέλη της εγκληματικής ομάδας των διακινητών ναρκωτικών.
Ανάμεσα στους 30 που θα κληθούν να απολογηθούν εκτός από τον γνωστό τηλεπαρουσιαστή περιλαμβάνεται και δημοσιογράφος του αθλητικού Τύπου, που εργάζεται σε μεγάλη οπαδική εφημερίδα και ο οποίος φέρεται ότι προμηθευόταν πιο συχνά κοκαΐνη.
Οι συνομιλίες – οι κωδικοί
Οι αστυνομικοί παρακολουθούσαν επί πέντε μήνες τις τηλεφωνικές συνομιλίες των επτά κατηγορουμένων – 4 έχουν προφυλακιστεί και 3 καταζητούνται -για συμμετοχή στο κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών. Μέσα σε αυτό το διάστημα ο «υπερκοριός» της Εθνικης Υπηρεσίας Πληροφοριών κατέγραψε 124 πωλήσεις σε περισσότερα από 30 άτομα.
Όπως προκύπτει από την απομαγνητοφώνηση των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων οι έμποροι ναρκωτικών είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις συνομιλίες τους, χρησιμοποιώντας για τις συναλλαγές τους κωδικές ονομασίες τόσο με τους αγοραστές -πελάτες, όσο και με τους προμηθευτές τους.
Ανάμεσα στους τελευταίους είναι και ένας 20χρονος από το Αφγανιστάν που προμηθεύει το κύκλωμα με μικροποσότητες.
Σύμφωνα με το «Έθνος», χαρακτηριστικό για τους κωδικούς που χρησιμοποιούσαν οι εμπλεκόμενοι είναι απόσπασμα από το κατηγορητήριο που συνέταξε η ανακρίτρια σε βάρος του φερόμενου ως αρχηγού της εγκληματικής ομάδας.
Το επίμαχο απόσπασμα αναφέρει, μεταξύ άλλων: «…κατά τις τηλεφωνικές επικοινωνίες με τους προμηθευτές και αγοραστές, χρησιμοποιούσες κωδικές ονομασίες για τις απαγορευμένες ναρκωτικές ουσίες, όπως εισιτήρια, CD, ευρώ, πουκάμισα, αβγά, παιδάκια, κοτόπουλα, γαλοπούλες, τζιτζικάκι, μπλούζα, ανταλλακτικά, χαρτιά, συμβόλαια, ενώ φέρονται να… έστηναν ακόμη και τραπέζι για πέντε!».
Οι πελάτες οι οπαδοί και τα «εισιτήρια» εκτός αγωνιστικής
Η συνήθης ορολογία των πελατών ήταν «εισιτήρια». Μάλιστα, το γεγονός ότι οι αγοραστές τα ζητούσαν, ακόμα και κατά τα διαστήματα που δεν είχε αγώνες κίνησε τις υποψίες των διωκτικών Αρχών, που έψαξαν για να μάθουν τι ήταν αυτά τα «εισιτήρια» που ζητούσαν.
Με το κύκλωμα δεν επικοινωνούσαν μόνο άτομα από την Αθήνα που ζητούσαν να προμηθευτούν «εισιτήρια», «CD» και «πουκάμισα».
Από τη δικογραφία προκύπτει ότι ολόκληρες παρέες οπαδών ποδοσφαιρικών ομάδων, που έρχονταν στην Αθήνα για να παρακολουθήσουν ποδοσφαιρικούς αγώνες, περνούσαν πρώτα από το «γκισε» του κυκλώματος για να αγοράσουν κοκαΐνη και στη συνέχεια κατευθύνονταν στο γήπεδο, γεγονός που δίνει μια εξήγησε για τα ακραία φαινόμενα βίας που παρατηρούνται στους αγωνιστικούς χώρους.
Έτσι, δεν είναι τυχαία η ορολογία γηπέδου που χρησιμοποιούσαν τις περισσότερες φορές πωλητές και αγοραστές, γεγονός που ταιριάζει με την προσωπικότητα του φερόμενου ως «επικεφαλής» του κυκλώματος, ο οποίος είχε εμπλακεί στη δολοφονία του Μιχάλη Φιλόπουλου, στο μακελειό της Παιανίας το 2007.
Μια άλλη διαπίστωση για το «πελατολόγιο» του κυκλώματος, είναι ότι οι περισσότεροι αγοραστές προέρχονταν από τον Κορυδαλλό, την Αγία Βαρβάρα, τη Νίκαια, τη Σαλαμίνα και προμηθεύονταν «φιξάκια» κόκας.
Επίσης, πολλά ραντεβού για πώληση ναρκωτικών γίνονταν στην επαρχία, ενώ κάποιοι από τους 30 αγοραστές – χρήστες εμφανίζονται να αγοράζουν πολύ συχνά -κυρίως κοκαΐνη – μέχρι και 22 φορές, στο διάστημα των πέντε μηνών που διήρκεσε η παρακολούθησή τους.