14 Μαρ 2012

Oι στυλίστες των σταρ



Σε μια εποχή που η εικόνα είναι το παν, οι εμφανίσεις των σταρ στα βραβεία αναλύονται περισσότερο και από το ποιες ήταν τελικά αυτές που τα κέρδισαν. 

Πέντε στυλίστες το γνωρίζουν πολύ καλά και είναι υπεύθυνοι για τις ενδυματολογικές επιλογές που θα σημάνουν την έναρξη ή ακόμη και το...... τέλος μιας πολλά υποσχόμενης καριέρας.

Ο ελληνικής καταγωγής Τζορτζ Κοτσιόπουλος είναι εκείνος που ανέδειξε τη Φρίντα Πίντο σε πρωταγωνίστρια του κόκκινου χαλιού, αναλαμβάνοντας εξ ολοκλήρου το ντύσιμό της κατά τη διάρκεια της καμπάνιας Oscars το 2009. Ο 44χρονος έχει υπάρξει αρχισυντάκτης μόδας στο περιοδικό «C», αλλά και συνεργάτης μόδας στο περιοδικό των «New York Times». Οταν δεν δουλεύει με διάσημες όπως η Κρίστεν Στιούαρτ και η Κέιτι Πέρι, ο Κοτσιόπουλος είναι συμπαρουσιαστής στην εκπομπή «Fashion Police» της Τζόαν Ρίβερς.

Αν είναι όμως να μιλήσει κάποιος για πετυχημένες επιστροφές στο κόκκινο χαλί έπειτα από μια προσωπική τραγωδία, τότε η Σερ Κούλτερ είναι σίγουρα η ειδική. Η βρετανή στυλίστρια τόλμησε να αναλάβει την ηθοποιό Μισέλ Γουίλιαμς αμέσως μετά τον θάνατο του συντρόφου, πατέρα του παιδιού της και επίσης ηθοποιού Χιθ Λέτζερ. Η συγκλονιστική εμφάνιση της Γουίλιαμς στο Φεστιβάλ των Καννών το 2009 με ένα υπέροχο Chanel φόρεμα σήμανε και την ανάδειξή της σε ένα από τα πιο αγαπημένα είδωλα μόδας. Η λίστα πελατών της Κούλτερ δικαίως περιλαμβάνει ονόματα όπως των Σιένα Μίλερ, Κίρστεν Ντανστ, Τζουλιάν Μουρ και Κέιτ Μπόσγουορθ.



Η Ζαν Γιανγκ είναι γνωστή για τη συνεργασία της με την ηθοποιό Κέιτι Χολμς, τόσο στο κόκκινο χαλί όσο και στη δημιουργία της σειράς ρούχων «Holmes&Yang». Η Γιανγκ ξεκίνησε την καριέρα της ως διευθύνουσα σύμβουλος και συνεκδότρια του περιοδικού «Detour», στο εξώφυλλο του οποίου πρόβαλε τους άγνωστους μέχρι τότε ηθοποιούς Λεονάρντο Ντι Κάπριο, Σάντρα Μπούλοκ και Κάμερον Ντίαζ. Η Αντζελίνα Τζολί, η Κάθριν Ζέτα Τζόουνς, η Ντέμι Μουρ και η Τζέσικα Μπίελ είναι κάποιες από τις ηθοποιούς που έχει κατά καιρούς αναλάβει να ντύσει.

Μία λεπτή ισορροπία που καλούνται συχνά να διατηρήσουν οι στυλίστες είναι να ντύνουν τις νεαρές ηθοποιούς έτσι ώστε να μη δείχνουν ούτε παιδούλες ούτε προκλητικά αισθησιακές. Η στυλίστρια Κάρλα Γουέλς φαίνεται πως πέτυχε διάνα όταν έντυσε τη Χέιλι Στάινφιλντ για τις Χρυσές Σφαίρες το 2011. Η 14χρονη σταρ της ταινίας «True Grit» μάγεψε με το μακρύ λευκό φόρεμα Prabal Gurung, κάτι που αδιαμφισβήτητα τη βοήθησε μετέπειτα να είναι το κεντρικό πρόσωπο στην καμπάνια της Miu Miu.

Η λίστα αυτή δεν θα μπορούσε να ολοκληρωθεί χωρίς την Τζουν Αμπρόουζ, με σήμα κατατεθέν τα τουρμπάνια. Εχοντας γίνει διάσημη για τη στυλιστική μεταμόρφωση των Μαράια Κάρεϊ και Μέρι Τζέι Μπλάιτζ, η Αμπρόουζ αποτελεί προϊόν από μόνη της. Το μυστικό της; Οτι ο κάθε στυλίστας δεν πρέπει να ξεχνάει πως δουλεύει για τους διάσημους και πως θα αναγκαστεί να βρεθεί ακόμη και στα γόνατα για να βάλει καρφίτσες και να διορθώσει τις όποιες ατέλειες. )

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο