21 Μαρ 2012

Ο Τζορτζ Κλούνεϊ και οι άλλοι



Πριν λίγες μέρες ο Τζορτζ Κλούνεϊ συνελήφθη από τις αστυνομικές αρχές ενώ διαδήλωνε μαζί με τον πατέρα του και δεκάδες άλλους διαμαρτυρόμενους πολίτες, στην Ουάσινγκτον, έξω από την πρεσβεία του Σουδάν. 

Ο λόγος ήταν απλός. Αυτό που ζητούσαν οι διαδηλωτές ήταν το να σταματήσει άμεσα η εξαθλίωση των αθώων παιδιών του Νταρφούρ στο Σουδάν. 

Ο Κλούνεϊ μαζί με τους φίλους του ...... Μπραντ Πιτ, Ντον Τσιντλ, Ματ Ντέιμον και τον Τζέρι Γουέντρομπ είναι οι βασικοί άνθρωποι που βρίσκονται πίσω από την Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση, Not On Our Watch. Ο οργανισμός αυτός είναι κατά των γενοκτονιών στο Νταρφούρ του Σουδάν και του υπόλοιπου κόσμου γενικότερα. Το δημιούργησε το 2004 ο Ντον Τσιντλ και ο ακτιβιστής Τζον Πεντρεγαρστ και μάλιστα το 2007, έγραψαν και κυκλοφόρησαν το βιβλίο Not On Our Watch: The Mission to End Genocide in Darfur and Beyond που αφηγείται πραγματικές ιστορίες κακοποίησης των παιδιών του Νταρφούρ.

Η Αντζελίνα Τζολί είναι μια από τις γνωστές γυναίκες στο χώρο του θεάματος. Ωστόσο είναι καλύτερη (από ηθοποιός σίγουρα) στο να προσφέρει βοήθεια και υποστήριξη σε φιλανθρωπικά ιδρύματα, Μη Κερδοσκοπικές Οργανώσεις και σε ευγενείς σκοπούς. Η ίδια είναι πρέσβης της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, βοηθά τη UNICEF, την καμπάνια ΟΝΕ, τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα, το ίδρυμα Kids in Need of Defence και το Afghanistan Relief Organization. Mάλιστα το 2003 δημιούργησε το Maddox Jolie – Pitt Foundation, μαζί με τον σύζυγο της προσφέροντας βοήθεια στους ανθρώπους της Καμπότζης. Ωστόσο η δράση της είναι ακόμα πιο πρακτική αφού έχει υιοθετήσει τρία παιδιά από φτωχές περιοχές του κόσμου (Καμπότζη, Αιθιοπία, Βιετνάμ).

Η Σκάρλετ Γιόχανσον όταν δεν βρίσκεται στα πλατό για το γύρισμα ταινιών, δίνει το χρόνο και τα χρήματά της σε διάφορες φιλανθρωπικές οργανώσεις και τρέχει για την καμπάνια διάφορων σκοπών. Το όνομα της είναι συνδεδεμένο με πολλούς και διαφορετικούς μεταξύ τους οργανισμούς όπως είναι οι ΜΚΟ (RED), Oxfam, USA Harvest, Make Poverty History, έχει δώσει χρήματα στο Not On Our Watch του Κλούνεϊ ενώ είναι πολύ ενεργή (με διαφημιστικές καμπάνιες και δράσεις) στην Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS.

O Mατ Ντέιμον, λέγεται πως, ήταν το μυαλό πίσω από τη δημιουργία του οργανισμού Νοt On Our Watch μαζί με τους Κλούνεϊ και Πιτ. Ωστόσο, αυτό που δεν ξέρει πολύς κόσμος είναι το γεγονός πως ο Ντέιμον είναι ένας εκ των βασικών χρηματοδοτών του Yele Haiti Foundation, του οργανισμού που άνοιξαν το 2005 οι τραγουδιστές Γουίκλεφ Τζιν με τον Τζέρι Ντουπλεσί, για τη βοήθεια των ανθρώπων που έχουν πρόβλημα, για την εργασία και την ανάπτυξη των νέων στην περιοχή της Αϊτής.

Η διάσημη τηλεπαρουσιάστρια Οπρα Γουίνφρι το 1998 δημιούργησε το Oprah’s Angel Network για να προμοτάρει τη βοήθεια που χρειάζονται οι συνάνθρωποι μας, όμως η πιο σημαντική της δουλειά στο χώρο της φιλανθρωπίας είναι η δημιουργία του Oprah Winfrey Leadership Academy for Girl τον Ιανουάριο του 2007, που σαν στόχο είχε και έχει τη μόρφωση και τη φροντίδα των φτωχών νεαρών κοριτσιών της Νότιας Αφρικής.

Ο Τζάστιν Τίμπερλεηκ ξεκίνησε να βρίσκεται στο χώρο του θεάματος από πολύ νεαρή ηλικία. Η αγάπη του για τη μουσική τον οδήγησε στη χρηματοδότηση πολλών μουσικών καμπανιών ενώ μάλιστα, το 2000, δημιούργησε το The Justin Timberlake Foundation για να προμοτάρει τη μουσική παιδεία. Ο Τίμπερλεηκ, ακόμα, συμμετέχει πολύ ενεργά στην ΜΚΟ Habitat for Humanity.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο