2 Μαρ 2012

Δεν λάβαμε υπόψη τα σήματα που μας προειδοποιούσαν


Για ένα «πολύ σοβαρό πλήγμα» έκανε λόγο στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Π. Γερουλάνος αναφερόμενος στην ένοπλη ληστεία στην Ολυμπία, ενώ παραδέχτηκε ότι "τόσο οι υπηρεσίες του υπουργείου όσο και η ηγεσία του δεν λάβαμε υπόψη στον βαθμό που έπρεπε" τα "προειδοποιητικά σήματα για τον επερχόμενο κίνδυνο" που προέκυψαν από την ...
... προηγούμενη ληστεία στην Εθνική Πινακοθήκη. Παράλληλα παρουσίασε στην επιτροπή τη νέα ομάδα στην οποία ανέθεσε το υπουργείο την ασφάλεια των Μουσείων της χώρας κάνοντας λόγο για μεικτό κλιμάκιο από στελέχη του υπουργείου Πολιτισμού και επίλεκτα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. με εμπειρία στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Βεβαίως οι έως τώρα έρευνες της αστυνομίας για τον εντοπισμό των ληστών της Ολυμπίας δεν έχουν αποδώσει ακόμα καρπούς.

Δριμύα κριτική άσκησε στον υπουργό ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κουράκης χαρακτηρίζοντας "πολλαπλάσια καταστροφική" την "κυβερνητική πολιτική για τον πολιτισμό ακόμα και από τη δράση κακοποιών σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία". Εστίασε επίσης στην αποψίλωση της Αρχαιολογικής Εταιρείας και των υπηρεσιών του ΥΠΠΟΤ από την εφεδρεία και επισήμανε την ανάγκη να γίνει το ΚΑΣ ανεξάρτητη αρχή προκειμένου να περιφρουρηθεί το κύρος του. Παράλληλα υπέδειξε τον "μεγαλύτερο κίνδυνο που διέρχεται η πολιτιστική μας κληρονομιά από τις πολιτικές που προωθεί το Μνημόνιο μέσω του fast track".

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο