7 Μαρ 2012

«Γρίφος» η κληρονομιά του Λούτσιο Ντάλα



Προβληματισμός επικρατεί μετά τον θάνατο του Λούτσιο Ντάλα σε σχέση με την κληρονομιά του, καθώς ο μεγάλος ιταλός τραγουδοποιός δεν φαίνεται να είχε καταθέσει κάποια διαθήκη, ενώ δεν έχει παιδιά και συγγενείς πρώτου βαθμού.

Το δικαστήριο έχει ορίσει διαχειριστή της κληρονομιάς, τον Μάσιμο Γκαμπίνι, τον άνθρωπο που ασχολούνταν με τα δικαιώματα από την δισκογραφική εταιρεία του Λούτσιο Ντάλα.

Ο Γκαμπίνι δηλώνει ότι δεν...... έχει λάβει γνώση μέχρι στιγμής για ύπαρξη διαθήκης του κορυφαίου ιταλού καλλιτέχνη. «Αν κάποιος συμβολαιογράφος είχε κάποια διαθήκη πιστεύω ότι μέχρι στιγμής θα είχε έρθει σε επαφή μαζί μου για να μου το πει» λέει ο διαχειριστής, συμπληρώνοντας ωστόσο ότι δεν αποκλείεται να υπάρχει κάποιο χειρόγραφο κείμενο το οποίο δεν πρόλαβε να καταθέσει ο Ντάλα.

Ένας δεύτερος ξάδερφος του εκλιπόντα, μιλώντας στην Corriere della Sera, δήλωσε ότι δεν ζητά χρήματα, διαβεβαιώνοντας ότι οι περισσότεροι συγγενείς είναι σύμφωνοι με την δημιουργία Ιδρύματος που θα διαχειρίζεται την καλλιτεχνική κληρονομιά του Ντάλα και θα βοηθά νέους καλλιτέχνες.

Υπάρχουν επίσης σχέδια να μετατραπεί σε μουσείο, η οικία του ιταλού τραγουδοποιού.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο