27 Μαρ 2012

Εγκαίνια έκθεσης του Κ. Γεωργίου στην Κίνα



Μετά την Ευρώπη, η Κίνα. Αφού παρουσίασε την δουλειά του στις γκαλερί Valerie Bach στις Βρυξέλλες και Μ Gallery στη Βιέννη, ο Κωστής Γεωργίου ταξίδεψε μέχρι την Ανατολική Ασία.

Εκεί, ο γλύπτης και ζωγράφος με την χαρακτηριστική εικαστική «γλώσσα» παρουσίασε στο πλαίσιο μιας σειράς δραστηριοτήτων δύο διαφορετικές ατομικές εκθέσεις στη Feizi Gallery στη Σαγκάη και στο ...... Suzhou Art Museum της ίδιας πόλης αντίστοιχα.

Η τελευταία ήταν μια μεγάλη αναδρομική έκθεση με έργα ζωγραφικής και γλυπτικής μνημειακών διαστάσεων των τελευταίων 20 ετών που έφερε τον τίτλο «Opus Omega», και η οποία μετά το πέρας της μεταφέρθηκε προ ολίγων ημερών στο Shaanxi Art Modern Museum. Στα εγκαίνια έδωσαν το παρών διευθυντές του μουσείου και επιφανείς άνθρωποι της τέχνης και του πολιτισμού της Κίνας.

«Ο πολιτισμός για την Ελλάδα είναι ένα κεφάλαιο στο οποίο είναι απαραίτητο να επενδύσουμε. Είναι σημαντικό επίσης να αντιληφθεί η πολιτεία τη δύναμη της επικοινωνίας μέσω της εξαγωγής του σύγχρονου Ελληνικού πολιτισμού και να συμπαρίσταται σε ανάλογες προσπάθειες», ανέφερε ο καλλιτέχνης. Επίσης υπογράμμισε ότι η συγκίνηση που ένιωσε όταν είδε το πλήθος να συρρέει και να αντιδρά με μεγάλο σεβασμό, καθώς και η θέρμη με την οποία υποδέχθηκαν το έργο του τον έκαναν, σε αυτή τη κρίσιμη καμπή της Ελλάδας, να νιώσει για ένα λόγο επιπλέον υπερήφανος.

Ο επόμενος σταθμός του Έλληνα δημιουργού θα είναι το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης του Nigbo, ενώ έπειτα από την «περιοδεία» της έκθεσης σε διάφορα μουσεία της Κίνας, αναμένεται να μεταφερθεί και σε κάποια μουσεία στην Ελλάδα.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο