20 Μαρ 2012

Θέατρο Παλλάς: «Και απατεώνες και τζέντλεμεν»



Ο Γιάννης Μπέζος και ο Πέτρος Φιλιππίδηςσυνεργάζονται και πάλι, δώδεκα χρόνια μετά τη «Λατέρνα, φτώχια και …», και μοιράζονται ρόλους και σκηνοθεσία στην κωμωδία «Απατεώνες και τζέντλεμεν» των Λέιν & Γιάζμπεκ. 

Οι δύο ηθοποιοί, που συνυπογράφουν και τη μετάφραση με τον...... Χρήστο Σιμαρδάνη, αισιοδοξούν να προσφέρουν στο κοινό, μια πλούσια, χορταστική και ιδιαίτερα κωμική παράσταση, με στόχο το πολύ γέλιο.

Η παράσταση βασίζεται στη κινηματογραφική επιτυχία του 1988 «Dirty Rotten Scoundrels» με τον Στιβ Μάρτιν και τον Μάικλ Κέιν στους ρόλους των δύο κομπιναδόρων. Η υπόθεση της κωμωδίας εκτυλίσσεται σε μια παραλιακή πόλη της Νότιας Γαλλίας, όπου οι δύο απατεώνες και τζέντλεμεν εξαπατούν εύπιστες, πλούσιες και ώριμες κυρίες για να τους αποσπάσουν μεγάλα χρηματικά ποσά… Κάποια στιγμή όμως θα πέσουν στην παγίδα που έστησαν.



Ο Γιάννης Μπέζος υποδύεται τον ήρεμος και κωμικός Λόρενς Τζέϊμσον, ο οποίος αναστατώνεται όταν βλέπει να μπαίνει εμπόδιο στα σχέδιά του ο άγαρμπος αλλά αποτελεσματικός Φρέντι Μπένσον, τον οποίο ερμηνεύει ο Πέτρος Φιλιππίδης. Και βάζουν στοίχημα ότι όποιος χάσει θα πρέπει να αποχωρήσει από την πόλη. Καταλυτικό ρόλο θα παίξει μια νεαρή, γοητευτική κοπέλα, την οποία παίζει η Κατερίνα Παπουτσάκη.
Δίνοντας έμφαση στην πρόζα και την κωμωδία, παρέα με έξι τραγούδια και δέκα χορευτικά οι «Απατεώνες…» θα δώσουν την ευκαιρία στους δύο ηθοποιούς να ξεδιπλώσουν τις δυνατότητές τους καθώς και να αποδείξουν τη χημεία που τους ενώνει επί σκηνής: Γιατί όπως συμφώνησαν «όταν συναντιόμαστε κάνουμε μεγάλα πράγματα».


Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
«Απατεώνες και τζέντλεμαν» των Τζέφρι Λέιν & Ντέιβιντ Γιάζμπεκ.
Πρεμιέρα, την Παρασκευή 30 Μαρτίου, στις 21.00
Μετάφραση: Πέτρος Φιλιππίδης – Γιάννης Μπέζος – Χρήστος Σιμαρδάνης
Σκηνοθεσία: Πέτρος Φιλιππίδης – Γιάννης Μπέζος
Σκηνικά: Μανόλης Παντελιδάκης
Κοστούμια: Βασίλης Ζούλιας
Μουσική διασκευή – διδασκαλία: Παναγιώτης Τσεβάς
Χορογραφίες – Κίνηση: Ελπίδα Νίνου – Θανάσης Γιαννακόπουλος
Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος




Πρωταγωνιστούν: Γιάννης Μπέζος, Πέτρος Φιλιππίδης, Κατερίνα Παπουτσάκη, Γιάννης Στόλας, Δημήτρης Κανέλλος, Θοδωρής Μπουζικάκος, Λήδα Καπνά, Γιάννα Παπαγεωργίου, Αντώνης Αντωνάκος, Πέτρος Γεωργοπάλης, Μανόλης Χουρδάκης, Ηλίας Γιαννάκης Αντιγόνη Δούμου, Δήμητρα Τσουχνικά, Μαριάνθη Φωτάκη, Σταυρίνα Ψιμοπούλου.




Η προπώληση άρχισε
Παλλάς, Βουκουρεστίου 5, τηλ.: 210 32 13 100
Εισιτήρια: 50, 40, 35, 30, 25, 20 ευρώ

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο