5 Μαρ 2012

Σακίρα: υποψήφια για σημαντικό βραβείο φιλανθρωπίας



Υποψηφιότητα για ένα σημαντικό βραβείο φιλανθρωπίας είναι η Κολομβιανή σταρ.

Η Πρέσβειρα Καλής Θέλησης Unicef, Σακίρα είναι ένα από τα πρόσωπα που θα διεκδικήσουν φέτος το Prince of Asturias Concord Award, ως αναγνώριση του ...... σημαντικού φιλανθρωπικού και ανθρωπιστικού της έργου.

Το εν λόγω βραβείο τιμά ανθρώπους ή ομάδες ανθρώπων και ιδρύματα που συνεισφέρουν στην προαγωγή της ειρήνης, στην υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της ελευθερίας, της αλληλεγγύης, της διαφύλαξης της πολιτιστικής κληρονομιάς και γενικότερα στην εξέλιξη και την πρόοδο της ανθρωπότητας.

Ανάμεσα σε εκείνους που έχουν τιμηθεί στο παρελθόν με το Prince of Asturias Concord Award είναι ο παγκοσμίου φήμης επιστήμονας Στίβεν Χόκινγκ, η Κολομβιανή Ίγκριντ Μπετανκούρ, αλλά και η συγγραφέας των βιβλίων Χάρι Πότερ, Τζέι Κέι Ρόουλινγκ.

Να σημειώσουμε ότι η Σακίρα σε ηλικία μόλις 18 ετών ίδρυσε τον οργανισμό «Barefoot Foundation» που στόχο έχει την ενίσχυση, την στήριξη αλλά και την δημιουργία σχολείων σε φτωχές περιοχές. Πέρυσι η λαμπερή σταρ βοήθησε σημαντικά τόσο στην ανακαίνιση ενός ιστορικού Καθολικού σχολείου θηλέων στην Αϊτή, το οποίο καταστράφηκε κατά την διάρκεια του σεισμού που έπληξε τη χώρα το 2010, όσο και στην ανέγερση σχολείων στην χώρα καταγωγής της, την Κολομβία.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο